DVD in de kijker: A Beautiful Day in the Neighborhood – Marielle Heller

on

“A Beautiful Day in the Neighborhood” van regisseur Marielle Heller is gebaseerd op waargebeurde feiten en gaat over Lloyd Vogel (Matthew Rhys), journalist bij het tijdschrift Esquire, die een interview moet afnemen van televisiepresentator Fred Rogers (Tom Hanks). 

Fred Rogers (1928-2003), beter bekend als Mister Rogers, is in de Verenigde Staten nog steeds een begrip. Vele kinderen groeiden op met Mister Rogers’ Neighborhood, een populair kinderprogramma dat hij van 1968 tot 2001 presenteerde. Drieëndertig jaar lang sprak Rogers in zijn kalme en vriendelijke toon kinderen toe over lastige dingen als emoties en de volwassen wereld. 

Lloyd Vogel staat enorm weigerachtig om Rogers te ontmoeten en te interviewen. Hij vindt dat een interview afnemen van Rogers beneden zijn stand is. Hij is sceptisch en wantrouwend tegenover de televisiepresentator. 

Maar gaandeweg overwint hij zijn scepticisme en verandert zijn kijk op het leven. Lloyd leert Fred beter kennen en waarderen en hij leert van de meest geliefde buurman van Amerika wat vriendelijkheid, liefde en vergiffenis is. Fred slaagt er zelfs in dat Lloyd zijn vader Jerry (Chris Cooper) terug opzoekt, die zijn gezin in de steek liet toen Lloyd nog een kind was…

“A Beautiful Day in the Neighborhood” is zowel een drama als een biografie. Regisseur Marielle Heller is erin geslaagd om een heerlijke film te maken met Tom Hanks in de rol van de zeer gemoedelijke en altijd vriendelijke Mr. Rogers en Emmy-winnaar Matthew Rhys als de sterreporter met het korte lontje.

“A Beautiful Day in the Neighborhood” is een crème van een film, laat je meeslepen in de wondere wereld van Mr. Rogers en ontdek hoe hij op zijn eigen kenmerkende wijze de kinderen leert vriendelijk te zijn en wat het belang is van ver­geving. Deze emotionele film is bij Sony Pictures Home Entertainment uitgebracht op dvd met tal van extra’s.

Technische gegevens DVD:

EAN: 712609634662

Acteurs: Tom Hanks, Matthew Rhys, Susan Kelechi Watson en Chris Cooper.

Duur:104 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands 

Beeldformaat: 1.85:1

Audio: Dolby Digital 5.1

Extra’s: Ruim 15 minuten extra scènes – Blooper reel – Tom Hanks als Fred Rogers – De Mensen die een buurt maken: De making of – Grote dromen, kleine gebouwen: de poppen en miniaturen – Daniël de tijger legt uit:Oefening baart kunst – Regisseurscommentaar

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

‘A Beautiful Day in the Neighborhood’ –  is uitgebracht door Sony Pictures Home Entertainment en is verkrijgbaar op DVD