Boek in de kijker: In sluitertijd – Adriënne Schouw

on

Bij Gloude Publishing is met ‘In sluitertijd’ de debuutroman van Adriënne Schouw verschenen. Het boek bevat een liefdevol en eerlijk, autobiografisch verhaal over pijn en verdriet, maar vooral over de liefde.

Het verhaal

In de warmste nacht van het jaar maakt Marius een einde aan zijn leven. Overdonderd door zijn daad blijven zijn vrouw Caro en hun drie dochters alleen achter. Verstrikt in zo veel vragen komt het leven van Caro, anderhalf jaar later, onvermijdelijk tot stilstand. Zij begint een obsessieve zoektocht naar alles wat achteloos aan haar voorbij moet zijn gegaan en pijn waarvan is weggekeken.

In een poging hem en zijn motieven te begrijpen ontrafelt zij minutieus de zeven gebeurtenissen die als stokken in het spaakwiel van hun leven terechtkwamen. Ten slotte raakt Caro intiemer met Marius in zijn dood dan bij zijn leven…

‘In sluitertijd’ is een liefdevolle autobiografische roman over een man en een vrouw in een veeleisende maatschappij waarbinnen groeiende eenzaamheid, complexe familieverhoudingen, gistende woede vermengd met schaamte onder een stolp weggestopt zitten.

Wat een debuut voor Adriënne Schouw! De auteur heeft haar verhaal zo openhartig en confronterend geschreven, dat je er stil van wordt. De manier hoe ze dit boek geschreven heeft is verbluffend. Adriënne is een woordenkunstenaar die weet hoe ze elk woord moet schrijven en elke zin moet plaatsen, om zo tot een pakkend resultaat te komen.

In deze roman van Adriënne Schouw voel je zo het gemis, de zorgen en de schuldgevoelens van Caro. Dankzij dit verhaal leer je het verlies van een dierbare begrijpen en Adriënne laat zien hoe je moed en troost kan vinden om verder te gaan met het leven. ‘In sluitertijd’ is zeker de moeite waard om te lezen!

ISBN: 9789493041233 – Paperback – 265 blz. – Prijs: € 21,99 – Uitgeverij: Gloude Publishing 

www.gloude.net/