Boek in de kijker: Heertje en Meneertje – Elle van Lieshout & Erik van Os – met illustraties van Jan Van Lierde

on

‘Heertje en Meneertje’ is een grappig (voor)leesboek van Elle van Lieshout en Erik van Os, met prachtige illustraties van Jan Van Lierde. Heertje en Meneertje zijn twee dikke vrienden die het liefst van al timmeren, zagen, metselen en..zingen. 

Het verhaal begint wanneer Heertje en Meneertje een bouwkeet in elkaar timmeren. Zodra die klaar is, kunnen ze beginnen aan het echte werk. Heertje bouwt een hoge toren, die zelfs boven de wolken uitsteekt.

Meneertje daarentegen graaft een put, meters diep onder de grond tot hij niet verder kan graven.

Nu zitten ze daar, Heertje op zijn toren en Meneertje in zijn kuil, en het duurt niet lang of ze missen elkaar…

‘Heertje en Meneertje’ is een boek met een leuk, filosofisch en humoristisch verhaal voor kinderen vanaf 4 jaar over de vriendschap tussen twee vrienden. Een grappig verhaal met zeer mooie tekeningen, over een onderwerp dat aanzet tot nadenken en waarover je kan praten met je (klein)kinderen. Want niemand is graag alleen, ook Heertje en Meneertje niet.

Elle van Lieshout & Erik van Os

Elle van Lieshout en Erik van Os schrijven sinds 1990 samen (kinder-)boeken, liedjes, versjes en leesmethodes. Ze werken thuis in hun ruime, zonnige werkkamer op zolder of aan de keukentafel. Als ze te lang stil hebben gezeten, wandelen door de Loonse en Drunense duinen of Oisterwijkse bossen en gaan dan met een schrijfblok op het terras zitten.

Elle volgde twee jaar de pedagogische academie. Daarna studeerde ze pedagogiek. Ze gaf Nederlands aan vluchtelingen, kookte in een biologisch restaurant en werkte in een natuurvoedingswinkel.

Erik volgde een opleiding tot kleuterleider en studeerde een paar jaar Nederlands. Hij werkte met kleuters, als brugwachter, poppenspeler, gezondheidsvoorlichter en als redacteur bij een kindertijdschrift.

Jan Van Lierde

Jan Van Lierde studeerde animatiefilm. Hij werkte onder meer voor BBC en Ketnet. Recent ontwierp hij de figuren en decors voor ‘Polska Warrior’, een film in regie van Camiel Schouwenaar waarmee ze het gouden kalf voor beste kortfilm wonnen. Intussen publiceerde hij een aantal prentenboeken, zowel in Vlaanderen als in Nederland.

ISBN: 978-90-476-2821-7 – Hardcover – 40 blz. – Prijs: € 15,00 – Uitgeverij: Rubinstein: Van Halewyck

https://www.rubinstein.nl/boeken/heertje-en-meneertje/

https://www.vanhalewyck.be/heertje-en-meneertje.html