Recensie: Suske en Wiske 353 – Het gewiste Wiske

on

‘Het gewiste Wiske’ is het 353ste album uit de reeks van Suske en Wiske. In dit gloednieuw stripverhaal duiken enkele personages uit de de 75 jaar lange geschiedenis van de reeks op. Zo spelen de Zwarte Madam, Lange Wapper, Kludde, Sus Antigoon en Tobias de hond elk hun rol in dit verhaal.

In de kelders van het Steen in Antwerpen zijn Lange Wapper en Kludde, de kornuiten van de Zwarte Madam, volop aan het werk met het opgraven van een kistje. Het kistje bevat het ultieme middel om de mensheid te wreken. 

Wiske, die toevallig langs het Steen loopt, hoort lawaai in de kelder en nieuwsgierig als ze is neemt ze een kijkje. Ze ziet toevallig het toverboek van de Zwarte Madam liggen en ontdekt de plannen van de oude heks. Ze wordt echter betrapt en opgepakt door Lange Wapper en Kludde. Wiske wordt door de Zwarte Madam haar geheugen ontnomen en kent of weet niets meer. 

Om haar wraakplan uit te voeren moet de Zwarte Madam de sleutel van het kistje bemachtigen. Die kan ze alleen te pakken krijgen als ze voorzitter van de spokenbond wordt. Daarvoor moet ze Sus Antigoon, die al jaren voorzitter is, uitschakelen…

Het scenario van ‘Het gewiste Wiske’ is van Peter Van Gucht, de prachtige, eigentijdse tekeningen zijn van Luc Morjaeu. Dit 353ste album bevat een spannend verhaal met veel humor. Voor velen is het een leuk weerzien met enkele bekenden uit de vorige albums, voor anderen is het misschien een eerste kennismaking met figuren als de Zwarte Madam en de anderen.

Suske en Wiske mogen dan al 75 jaar avonturen beleven, ze zijn nog steeds springlevend.  Peter Van Gucht en Luc Morjaeu hebben opnieuw een kwaliteitsvol album afgeleverd, met fraaie afbeeldingen en een leuk verhaal met een knipoog naar de actualiteit. 

ISBN: 9789002268755 – Paperback – 48 blz. – Prijs: € 6,99 – Uitgeveij: Standaard Uitgeverij

www.standaarduitgeverij.be/boek/353-het-gewiste-wiske-9789002268755/