De Roets weekkalender is er weer!

on

Het jaar loopt stilaan op zijn einde en dan verschijnen er traditiegetrouw heel wat kalenders. Ook ‘De Roets weekkalender’, de kalender boordevol culturele en historische verhalen uit de Vlaamse geschiedenis, is een vaste waarde en de editie 2021 ligt nu reeds in de winkel.

Op deze befaamde historische kalender staan elke week vijf interessante weetjes. Er is tevens voldoende ruimte voor notities en voor zij die graag quizzen zijn er heel wat quizvragen en historische puzzels voorzien.

De kalender bevat tevens 52 verhalen over historische figuren. Over personen uit een ver verleden zoals o.a. Achiel Van Acker, de dichter uit Brugge die driemaal premier werd. Of over Hendrik Leys, de Antwerpse kunstschilder, graficus en gemeenteraadslid. Verder interessante verhalen over Jan Heem, ooit burgemeester van Brugge, die eigenlijk als derde man naast Jan Breydel en Pieter de Coninck het standbeeld had moeten vervolledigen, over Karel Candael, musicus, componist en pedagoog, die bij de opening van de Olympische Spelen in 1920 in het Beerschotstadion een cantate van Peter Benoit dirigeerde voor meer dan 2000 uitvoerders. En over tsaar Peter de Grote, die incognito Nederlands leerde op de scheepswerf van Zaandam, en meteen enkele Nederlandse woorden introduceerde in Rusland.

Maar ook verhalen uit een minder ver verleden, over o.a. John Massis, de Gentse krachtpatser die met zijn tanden zelfs een vliegtuig aan de grond hield, Marc Sleen, de geestelijke vader van Nero, en Eddy Wally, Vlaanderens Voice of Europe.

‘De Roets weekkalender’, uitgegeven bij Davidsfonds, heeft als ondertitel ‘Het geheugen van de Lage landen’. En dat is zo, want met deze kalender kan je werkelijk elke dag iets bijleren. Een kalender om te lezen en om voor te lezen, elke week verrassend én leerrijk. Kortom, een ideale kalender om te geven of te krijgen!

ISBN: 9789002269103 – Prijs: € 15,99 – Uitgeverij: Davidsfonds

www.standaarduitgeverij.be/boek/de-roets-2021-9789002269103/