‘Kloastreike’, twaalf weken lang te zien op Eclips TV

Op 15 september 2020 ligt met ‘Blindelings’ de allernieuwste thriller van Roland Bergeys in de winkel. Roland is naast auteur ook verhalenverteller, muzikant en theatermaker. Zo is er sinds donderdag 3 september 2020 zijn nieuw vertelprogramma ‘Kloastreike’ te zien op Eclips TV, de zender die vooral gericht is op 50-plussers. Deze reeks van 12 vertelseltjes uit het land van klei zijn geschreven en worden verteld door Roland Bergeys.

‘Kloastreike’ is 12 weken lang te zien op donderdag om 15:10u en wordt herhaald op zaterdag om 11:45u.

Roland Bergeys : “Als kleinzoon van steenbakkers werk ik aan een totaalconcept van eigen verhalen, maar ook bewerkingen van sagen met een knipoog naar het leven in de Rupelstreek rond 1900.  Leentje en ik hebben in deze coronatijden zo een reeks verhalen opgenomen op onze zolder, en dat in de taal van mijn grootmoeder.

We bieden het geheel ook aan, aan Toerisme Rupelstreek en aan alle musea plus heemkundige/geschiedkundige kringen rond de Rupel. Zij bezorgen me duiding die ik naast de verhaaltjes zal publiceren in een boek met links naar de filmpjes, en naar enkele van onze liedjes met onze vroegere groep Berline.   Eigenlijk wordt het een samenwerking van vele instanties uit de streek, en dat verheugt ons.”aldus Roland Bergeys.

Eclips kijken kan op deze kanalen: PROXIMUS VLAANDEREN 90, PROXIMUS BRUSSEL 340, TELENET  51, ORANGE 39, TV VLAANDEREN 13 en BROADCAST 86.