DVD in de kijker: The Activists – Lauri Maijala

on

Bij Lumière is de historische thriller ‘The Activists’ over de Finse onafhankelijkheidsstrijd op DVD verschenen. Het is een miniserie die gebaseerd is op ware gebeurtenissen en personages. De serie bestaat uit drie verhalen (een gangsterfilm, een spionagethriller en een liefdesverhaal) die gelinkt zijn aan de moord op de meedogenloze Russische gouverneur-generaal van Finland, Nikolai Bobrikov. 

Het verhaal van‘The Activists’ speelt zich af in Finland, begin van de twintigste eeuw. De Russische generaal en sinds 1898 gouverneur-generaal van Finland Nikolai Bobrikov voert een russificatie door in Finland en oefent tevens een schrikbewind uit. Bobrikov wordt gehaat door de Finnen, die een onafhankelijke staat van hun land willen. Jonge activisten, waaronder de nationalist Eugen Schauman (Elias Westerberg) gooien zich in de strijd en zijn zelfs bereid om hun leven op te offeren om deze droom te kunnen verwezenlijken..

Technische gegevens DVD:

EAN: 5407003482362

Regisseur: Lauri Maijala

Acteurs: Pelle Heikkilä, Elmer Bäck, Pekka Strang, Jan Korander, Oscar Pöysti, Stella Laine, Elias Westerberg, Linda Manelius, Marc Gassot, e.a.

Duur: 180 minuten

Taal: Zweeds, Fins, Russisch

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1 

Foto’s: Lumière

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

 “The Activists” is uitgebracht door Lumière en is verkrijgbaar op DVD en te bekijken op http://www.lumiereseries.com