DVD in de kijker: Sanctuary – Oskar Thor Axelsson & Enrico Maria Artale

on

‘Sanctuary’ is een achtdelige, psychologische thriller over de tweelingzusjes Siri en Helena (Hel), die al lang geen contact meer met elkaar hebben gehad. Siri verblijft in een het mysterieuze en streng gesloten sanatorium Himmelsdalen in Noord Italië, Hell werkt op kantoor in Västerås (Zweden).

Het verhaal begint wanneer Siri Hel opbelt, ze wil zo graag haar zus opnieuw ontmoeten. Hel wil niet ingaan op de uitnodiging van haar tweelingzus, maar na enkele dagen besluit ze toch Siri op te zoeken. Het is voor haar de kans om even te ontsnappen aan haar saaie leventje.

Siri heeft een verhouding met Graziella en omdat haar vriendin in het ziekenhuis in Milaan ligt, zou ze haar graag willen bezoeken. Daarom vraagt ze aan Hel of ze één dag haar plaats in het sanatorium wil innemen, als tweelingzus zou dat perfect mogelijk zijn. Helena weigert categoriek, maar haar zus is slimmer dan ze dacht. Siri drogeert haar en gaat er vandoor.

Hel heeft al snel door dat haar zus niet meer terugkomt en dat deze kliniek allesbehalve een plek is om te herstellen. Ze probeert de dokters te doen geloven dat ze Siri niet is, maar niemand gelooft haar…

‘Sanctuary’ staat garant voor acht afleveringen van elk 45 minuten vol spanning, een aanrader!

Deze achtdelige serie is gebaseerd op het boek ‘Himmelsdalen’ van de Zweedse schrijfster Marie Hermanson. De Zweedse actrice Josefin Asplund speelt zowel de rol van Helena als Siri. Verder zijn er rollen voor o.a. de Amerikaanse acteur Matthew Modine, die de rol van dokter Fisher speelt. Deze psychologische thriller werd geregisseerd door het duo Oskar Thor Axelsson en Enrico Maria Artale en  is verkrijgbaar op DVD en online te zien op www.lumiereseries.com.

Technische gegevens dvd:

EAN: 5407003482126

Regisseurs; Oskar Thor Axelsson & Enrico Maria Artale

Acteurs: Josefin Asplund, Matthew Modine, Lorenzo Richelmy, Philip Arditti, Barbara Marten, Felix Garcia Guyer, e.a.

Duur: 480 minuten

Taal: Engels, Zweeds

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Foto’s: Lumière

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

‘Sanctuary’ is uitgebracht door Lumière en is verkrijgbaar op DVD en te bekijken op www.lumiereseries.com