DVD in de kijker: Pros and Cons – Mikkel Serup

on

In de reeks Lumière Crime Series is er de Deense misdaadreeks ‘Pros and Cons’ op DVD verschenen. 

Deze tiendelige reeks gaat over het koppel Erik ( Lars Ranthe) en Nina (Lena Maria Christensen), die samen met hun twee kinderen in een buitenwijk van Kopenhagen wonen. Ze waren jaren geleden meester-oplichters en klaarden ze samen met hun partner in crime Jacqueline (Lotte Andersen) de ene klus na de andere.

Maar zeventien jaar geleden, toen Nina zwanger raakte, hielden ze het voor bekeken. Ze namen een andere identiteit aan en samen met hun tienerdochter en achtjarig zoontje slijten ze nu hun dagen als gezagsgetrouwe burgers in Kopenhagen. De passie is al lang uit hun relatie verdwenen. Nina heeft zich aangepast, is ambitieus en houdt van haar werk. Erik is echter stil blijven staan. Het lukt hem niet een baan te houden en het gezin is daarom afhankelijk van Nina’s inkomen. De twee zijn niet meer gelukkig en hun relatie staat onder druk. 

Wanneer Jacqueline plots opnieuw verschijnt en Erik en Nina een voorstel doet om nog een laatste lucratieve klus aannemen, zijn ze niet happig om mee te werken. Jacqueline dreigt er echter mee om hun oude identiteit bekend te maken als ze weigeren. Als ze meewerken aan het oplichten van een groot farmaceutisch bedrijf, kunnen ze daar een miljoen mee verdienen. Geld dat meer dan welkom is voor het gezin…

Zal deze laatste klus het vuur in hun relatie weer aanwakkeren voor het koppel in huwelijkscrisis?

‘Pros and Cons’ is een uitstekende misdaadkomedie van de Deense regisseur Mikkel Serup. Deze tiendelige reeks bevat een goed verhaal, dat op geen enkel moment verveeld, en wordt gebracht door een uitstekende cast. ‘Pros and Cons’ is een absolute aanrader en staat garant voor 450 minuten actie en spanning, gebracht met de nodige dosis humor. Verkrijgbaar op DVD en online op www.lumiereseries.com.

Technische gegevens dvd:

EAN: 5407003482119

Regisseur: Mikkel Serup

Acteurs: Lars Ranthe, Lena Maria Christensen, Lotte Andersen, e.a.

Duur: 10×45 minuten

Taal: Deens

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Foto’s: Lumière

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

‘Pros and Cons’ is uitgebracht door Lumière en is verkrijgbaar op DVD en te bekijken op www.lumiereseries.com