Recensie: Concurrentie – Tom Bergs

on

Na ‘Dubbelleven’ (2015) en ‘Wraakzucht’ (2018) heeft de Haachtse misdaadauteur Tom Bergs met ‘Concurrentie’ zijn derde politiethriller geschreven. Rechercheurs Johan Pieters en Sophie D’Hondt zijn opnieuw van de partij, net zoals de andere agenten van de politiezone Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen. Het boek ligt vanaf heden in de winkel.

Het verhaal

De Vlaams-Brabantse gemeente Boortmeerbeek wordt opgeschrikt wanneer er op klaarlichte dag een bom in het gemeentehuis ontploft. De hele bovenverdieping ligt in puin en de nieuwe burgemeester Bert Thienpondt is om het leven gekomen. 

Rechercheurs Johan Pieters en Sophie D’Hondt starten een onderzoek op. Het gaat om een zelfgemaakte bom die van een afstand tot ontploffing werd gebracht. Omdat er vingerafdrukken op het explosief worden aangetroffen lijkt het een gemakkelijk onderzoek te worden voor de rechercheurs. Maar groot is hun verbazing wanneer het de vingerafdrukken van een zekere Peter Verhelst zijn. Deze voormalige militair kwam elf jaar geleden om het leven tijdens een missie in Afghanistan….

‘s Anderdaags valt er opnieuw een dodelijk slachtoffer in het gemeentehuis. Deze keer wordt Brigitte Voet, de receptioniste van het gemeentehuis, in koele bloede doodgeschoten. Johan en Sophie staan voor een merkwaardige zaak. Ze zijn ervan overtuigd dat ze te maken hebben met een of meerdere gangsters die voor niets terugdeinzen . 

En het moorden houden niet op. In Brugge krijgt de lokale politie een melding binnen dat er een man in een ondergrondse parkeergarage om het leven gebracht is door wurging. Jacques Latruwe is het slachtoffer, de psychiater bij wie Luna jarenlang in behandeling was. Heeft deze moord iets te maken met de gebeurtenissen in Boortmeerbeek?

Op privévlak is er sinds de komst van de kleine Kobe heel wat veranderd voor Johan en Luna. De pasgeboren Kobe werd in de vondelingenschuif in Borgerhout achtergelaten en is toegewezen aan Johan en Luna. 

En dan is er nog Walter De Cock, de ex van Luna. De voormalige advocaat mag na zeven maanden de gevangenis van Leuven verlaten en wil kost wat kost wraak nemen op zijn ex-vrouw…

© Tom Bergs

‘Concurrentie’ is een uitstekend boek met een verhaal vol spanning, actie en mysterie, dat boeit van de eerste tot de laatste bladzijde. Het boek is geschreven met een vlotte pen en de auteur weet de sfeer rond dit fictief verhaal perfect te beschrijven. Het speurdersduo Johan Pieters en Sophie D’Hondt zijn intussen al vertrouwde personages geworden in Toms boeken. Op zowel op professioneel als op privévlak leren we ze steeds beter kennen.

Het verhaal bevat een uitstekend uitgewerkt plot. De puzzelstukjes vallen uiteindelijk in elkaar en de Haachtse auteur heeft opnieuw voor enkele verrassende wendingen gezorgd.

Hoewel er een rode draad loopt doorheen de boeken van Bergs, is ‘Concurrentie’ perfect apart te lezen. Maar wil je het volledige verhaal kennen, is het aan te raden de vorige boeken te lezen.

Tom Bergs is een uitstekend auteur die zijn weg aan het maken is in het schrijverswereldje. Hij werkt zelf als Administratief Medewerker bij de Politiezone Boortmeerbeek / Haacht / Keerbergen en weet zodoende waarover hij schrijft. Prima werk Tom en op naar het volgende boek!

ISBN: 9789460794261 – Paperback – 312 blz. – Prijs: € 19,00 – Uitgeverij: Het Punt

https://uitgeverijhetpunt.be/product/wconcurrentie/