Yasmina leert ons gezond eten dankzij nieuwe stripreeks!

on

Wauter Mannaert haalde in 2002 een master animatiefilm aan Sint-Lukas Brussel en werkt vandaag als striptekenaar, illustrator en cartoonist. Daarvoor was hij jarenlang mediapedagoog en jeugdwerker in dienst van verschillende organisaties in het Brusselse. Met “Het geheim van de chef” is het eerste deel van de nieuwe stripreeks rond Yasmina verschenen.

De 11-jarige Yasmina woont samen met haar vader, Omran, in een flatgebouw. Ze droomt maar van één ding: een wereld waarin mensen goed omgaan met eten en met de natuur. Voor haar vader maakt ze elke dag een gezonde maaltijd klaar, met lokale ingrediënten.

En ze heeft een lumineus idee. Ze wil op school een les wiskunde te vervangen door een les koken of tuinieren. Daarvoor start ze een petitie en moet ze minstens 50 handtekenen verzamelen. Yasmina haalt alle argumenten boven om een gezonde levensstijl na te streven maar de jeugd overhalen om gezonder te eten wordt een hele klus voor haar…

Auteur en illustrator Wauter Mannaert probeert met deze strip de jeugd te laten inzien dat gezond eten en leven een noodzaak is. Het is een educatieve strip met een goed verhaal en prachtige tekenen. Naast de strip is er ook lesmateriaal beschikbaar voor het basis en het secundair onderwijs. 

Lesmateriaal basisonderwijs: het geheim van groen en gezond eten.

Yasmina vertelt waarom we moeten eten, toont hoe de voedings-en bewegingsdriehoek eruit ziet en laat zien waaruit een gezond ontbijt, lunch en avondmaal bestaat. Met leuke opdrachten en diploma!

Gratis download lesmateriaal

Gratis download diploma

Lesmateriaal secundair onderwijs: ecologie met Yasmina.

Yasmina vertelt over ecologie, bio pesticiden, GGO’s, vegetarische vegans, plukken in het wild en lokaal voedsel volgens de seizoenen.

Gratis download lesmateriaal

“Yasmina 1 Het geheim van de chef” – ISBN: 9789085586036 – Paperback – 48 blz – Prijs: € 7,50 – Uitgeverij: Dargoud

https://ballonmedia.com/albums/het-geheim-van-de-chef-9789085586036