‘Gert Late Night’-kok Annie bundelt haar favoriete recepten in ‘Doe maar gewoon!’

on

Bij uitgeverij Manteau is het kookboek ‘Doe maar gewoon! – Koken met Annie’ verschenen. De 74-jarige Annie Deleersnijder is een selfmade kok. Ze leerde koken van haar moeder en stond samen met haar man veertig jaar lang achter de tapkast én de kookpotten van café Visserswelzijn in Oostduinkerke. Een van haar klanten was Gert Verhulst. Wanneer die een kokkin zocht voor aan boord van de Evanna, dacht hij meteen aan Annie. Die hield eerst de boot af, maar uiteindelijk kon Gert haar overhalen en is ze nog steeds de de kokkin op de boot van Gert Verhulst. 

Gert zei: “Annietje, ik heb nog een schone job voor u.”

Annie serveert gewone kost voor Gert Verhulst, James Cooke en hun gasten in Gert Late Night. Haar kookkunsten worden gewaardeerd en ze werd op korte tijd een Bekende Vlaming. Nu heeft ze haar favoriete recepten gebundeld in ‘Doe maar gewoon!’ .

Het kookboek is ingedeeld in vier hoofdstukken: Soepen, Voorgerechten, Visgerechten en Vleesgerechten.

Recepten voor het bereiden van Juliennesoep, tomaat garnaal, kabeljauw met preistoemp, gegratineerd witloof met pasta, varkenswangen met frietjes en salade en spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus zijn maar enkele voorbeelden van de 44 recepten uit het boek.

 ‘Doe maar gewoon!’ is een uitstekend kookboek met alleen maar recepten voor alledaagse gerechten. 44 gerechten die gemakkelijk te bereiden zijn, waarbij je geen hele kast aan ingrediënten nodig hebt en vooral lekker zijn. De recepten zijn steeds voor vier personen. Naast de ingrediënten en de bereidingstijd wordt de bereidingswijze stap voor stap uitgelegd. Ook de foto’s Bas Bogaerts zijn meer dan de moeite waard.

Het boek heeft een handig formaat en hoort absoluut thuis in elke keuken!

ISBN: 9789022337080 – Paperback – 160 blz – Prijs: € 19,99 – Uitgeverij: Manteau

http://www.standaarduitgeverij.be/boek/doe-maar-gewoon-koken-met-annie-9789022337080/