Boek in de kijker: Max Halters – Stefan Boonen & Melvin

on

Bij uitgeverij De Eenhoorn is met ‘Max Halters’ een doe-boek én beeldverhaal vol humor en fantasie verschenen. De tekst is van jeugdauteur Stefan Boonen, de illustraties zijn van Melvin. Eerder verschenen er van Boonen en Melvin de boeken ‘Hier waakt oma’, ‘Mammoet’ en ‘Kamp Bravo’.

Boonen en Melvin zijn een geolied duo die steevast voor knappe en leuke jeugdboeken zorgen. En dat is ‘Max Halters’ ook. Een klein boekje met twaalf grote stunts, vol met trucs en tips die Max zelf bedacht heeft. Beginnen doe je met je eigen Max Halters te maken. Dit kan met het meegeleverde blad.

Enkele stunts uit het boek zijn: Wat te doen als je… liever in bed blijft dan op te staan, hondendrollen haat en als het toilet geen toilet is. Max vertelt hoe je te werk gaat en wat je zeker niet mag doen.

‘Max Halters’ is een boek voor kinderen die stuntman of -vrouw willen worden. Naast de stunts lezen we meer over Max, hoe hij een wereldberoemd stuntman werd, welke stunts er op zijn palmares staan en hoe je kan voorkomen dat je als stuntman of stuntvrouw met de mond vol tanden staat. Afsluiten doet dit prettig gestoord boekje met de enige, echte kleine stuntmantest. 

‘Max Halters’ is een te gek boekje dat zeker scoort bij kinderen vanaf 8 jaar. Dat de auteur over veel fantasie beschikt, bewijst hij opnieuw met zijn nieuwste werk. De tekeningen van Melvin maken het boekje nog gekker, maffer en grappiger. Zeker een aanrader!

Stefan Boonen is opgegroeid in Hamont-Achel en woont met zijn gezin in Leuven. Hij werkte eventjes als houthakker en een hele poos als begeleider in de jeugdzorg. Sinds 2000 schrijft hij echter kinderboeken.

Hij kent 15 728 woorden en bedenkt graag verhalen die je kan optellen. Bijvoorbeeld een verhaal dat grappig + spannend + ontroerend + een beetje raar is. Zijn boek Hier waakt oma is bekroond met de 3de prijs van de Kinder- en Jeugdjury.

Stefan is ook vaak te gast in bibliotheken en scholen. Hij vertelt er over wilde oma’s en hoe je een beer kan vangen. Verder houdt hij ook van rennen en van chocolade. Bovendien is hij erg sterk en weet hij alles over formidabele boeken.

Wout Schildermans is geboren in Neerpelt in 1980. Hij studeerde in Hasselt en woont momenteel in Borgerhout. Hij tekent en schildert onder de naam Melvin voor kinderen en jongvolwassenen in boeken, tijdschriften en soms op muren. Zijn beroep is zelfstandig illustrator/vormgever.

Samen met twee vrienden richtte hij BLUTS op. Zij maken filmpjes en animaties voor bands en andere klanten. Daarnaast is hij ook lid van DeKLUP, een tekencollectief dat tekent in het wild en op locatie.

Inspiratie doet hij op door: koffie te drinken, te fietsen of wandelen in het groen, boekenwinkels te bezoeken en te kijken in strips en kinderboeken. Hij houdt ook van muziek beluisteren, LP’s verzamelen en reizen.

Max Halters – ISBN: 9789462914872 – Softcover – 48 blz – Leeftijd: vanaf 8 jaar – Prijs: € 10,95 – Uitgeverij: De Eenhoorn

https://www.eenhoorn.be/nl/max-halters.html