Recensie: Oogje. Het kleine meisje uit de Lange Tafelstraat – Marnix Peeters

on

Marnix Peeters heeft met  ‘Oogje. Het kleine meisje uit de Lange Tafelstraat’ een nieuw boek uit. In deze roman maken we kennis met Beertje De Winter, een ongewenst kind dat op zijn veertiende door zijn ouders in het circus met de ronkende naam ‘Het Huis van Vertier van Fred Trompet di Modrone’ werd gedumpt. Beertje is een goede jongen, maar kent zijn eigen krachten niet. In het circus leert hij Oogje, een superintelligent meisje met downsyndroom, kennen. 

Beertje wordt door Leider Weiss opgeleid tot goochelaar en moet als act Oogje doormidden zagen. De twee kunnen het goed vinden met elkaar en wanneer directeur Fred Trompet Oogje misbruikt, grijpt Beertje op zijn manier in en slaan de twee met een oude Zündapp op de vlucht.

Dit is het begin een van een ongelofelijk verhaal vol spectaculaire wendingen, knotsgekke situaties, een gezonde dosis seks en vooral humor, veel humor.

Marnix Peeters op zijn best in deze road novel!

In ‘Oogje. Het kleine meisje uit de Lange Tafelstraat’ is Marnix Peeters op zijn best. Hij laat in zijn nieuwste boek zijn fantasie de vrije loop en creëerde een verhaal dat leest als een trein en dat je in één ruk uitleest. 

En of Peeters over fantasie beschikt. Hij laat in dit boek naast Oogje en Beertje personages als Billy, de wallaby die met een bromfiets rijdt, Fred Trompet, de circusdirecteur die met zijn pruik praat, de Roemeense hoer Ruxandra, die Beertje alle knepen van het vak leert, Kenny Reetliker, Zuster Anna-Alice en de louche Swa Van Kerkhof en andere ongure typetjes opdraven in deze knotsgekke roman.

Marnix Peeters, you love him or you hate him. Ik hou van zijn schrijfstijl, maar kan me voorstellen dat niet iedereen van deze mening is. ‘Oogje. Het kleine meisje uit de Lange Tafelstraat’ is een uitstekende roman dat je doet lachen, gieren en brullen. En dat is toch goed voor de gezondheid?

Marnix Peeters: Oogje. Het kleine meisje uit de Lange Tafelstraat – ISBN: 9789029542128 – Paperback –  247 blz – Prijs: € 20,99 – Uitgeverij: De Arbeiderspers –  Distributie: L&M Books

www.singeluitgeverijen.nl/de-arbeiderspers/boek/oogje/