Boek in de kijker: Mijn eerste vogelboek – Met illustraties van Zoë Ingram

on

‘Mijn eerste vogelboek’ is een prentenboek met 23 vogels die in je tuin, op het balkon of in het park kunt tegenkomen. De tekeningen zijn van de hand van de Schotse illustratrice Zoë Ingram. Ze studeerde textielontwerp, maar Zoë tekent ook graag op papier of gebruikt verschillende technieken tegelijkertijd. Ze krijgt opdrachten van allerlei uitgeverijen, maar ook van de kaartenmaker Hallmark en de meubelzaak Ikea. ‘Mijn eerste vogelboek’ is haar eerste boek bij Lemniscaat.

De koekoek, de stadsduif, de heggenmus, de pimpelmees en de ekster zijn enkele vogelsoorten uit het boek. De vogels zijn in het boek naar grote ingedeeld, wat gemakkelijk is om ze te herkennen.

Bij elke vogelsoort staat  interessante informatie te lezen. De omschrijving van de vogel, de lengte, de vleugelspanwijdte, welk voedsel ze eten, waar ze te vinden zijn en met hoeveel ze in Nederland aanwezig zijn. Ook over de eieren vinden we info terug, net als een leuk wist je datje.

Hang een voedersilo in een boom of zet een voedertafel en een vogelbadje in de tuin en je zult snel vogels kunnen spotten. Omdat er verschillende soorten vogels in de tuin komen is het raadzaam om een strooivoermengsel te kopen.

‘Mijn eerste vogelboek’ is een interessant boek voor kinderen vanaf 4 jaar. Dankzij de grote, gekleurde prenten van Zoë Ingram zal je kroost snel vogels herkennen. Wie weet schuilt er wel een echte vogelkenner in je (klein)kind!

ISBN: 9789047711728 | Gebonden | 54 blz | Prijs: € 14,95 | Uitgeverij: Lemniscaat

https://www.lemniscaat.nl/boeken/mijn-eerste-vogelboek/