F.C. De Kampioenen 109 – De Grimas van de Paljas – Hec Leemans

De stripreeks F.C. De Kampioenen van tekenaar Hec Leemans is sinds de start in 1997 een succes. Het is een van de best verkopende stripreeksen in Vlaanderen en met ‘De Grimas van de Paljas’ is reeds het 109de album verschenen. 

In dit gloednieuw album is er een dievenbende aan het werk. De ene inbraak na de andere wordt gepleegd en de mensen voelen zich niet meer veilig in hun eigen huis. Zelfs wanneer de agenten van F.C. Heterdaad spelen tegen de Kampioenen, wordt de ploeg van inspecteur Porei opgeroepen voor een nieuwe reeks inbraken.

Intussen heeft Mark een nieuwe job gevonden: hij wordt nachtwaker in het lokale museum. Het enige probleem is dat hij zich ‘s nachts niet kan wakker houden…

De directrice van het museum gaat op aanraden van Mark eens langs bij antiquair Fernand Costermans. Ze ziet daar een zeldzaam beeldje en koopt het direct. Fernand verneemt pas later in de krant hoeveel het waard is. Dat is ook de dievenbende niet ontgaan… Ze besluiten om het beeldje te stelen. 

Mark is de dievenbende op het spoor, maar de dieven overmeesteren hem en nemen hem gevangen. Alle Kampioenen gaan naar hem op zoek. En zij verdwijnen spoorloos, één na één…

Spanning, avontuur en veel humor verzekerd in  ‘De Grimas van de Paljas’, het nieuwste album van de bekendste voetbalploeg van ‘t land. En Hec leemans bedenkt steeds nieuwe avonturen voor de Kampioenen. Het volgende album, dat in december zal verschijnen, krijgt de titel ‘De Verjaardagstaart’. Ik ben alvast benieuwd wie er jarig zal zijn..

ISBN: 9789002269677 – Paperback – 32 blz – Prijs: € 6,50 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij