Recensie: Sara Snufje en de uitvindwedstrijd – Pip Jones & Sara Ogilvie

on

Pip Jones is kinderboekenschrijver en redacteur. Met het eerste kinderboek dat ze schreef won ze direct de Greenhouse Funny Prize. Ze woont in Londen met haar man, twee dochters en een onzichtbare kat. Na “Sara Snufje”is nu haar tweede boek “Sara Snufje en de uitvindwedstrijd” verschenen bij Lemniscaat.

Sara Snufje droomt ervan om uitvinder te worden. Samen met Superkraai heeft ze vele ideeën, maar zowat alle pogingen mislukken. Wanneer ze een uitnodiging krijgt om deel te nemen aan een uitvinderswedstrijd, twijfelt ze. Het is haar grootvader die haar weet te overtuigen om deel te nemen. 

Samen trekken ze naar Tech-eiland, waar Sara probeert de eerste prijs te halen. Ze bouwt een Spullenfikser, maar opnieuw lijkt haar uitvinding te mislukken. Kunnen Sara en Superkraai deze machine alsnog in werking krijgen en de uitvindwedstrijd winnen?

“Sara Snufje en de uitvindwedstrijd” is een leuk prentenboek over een meisje wiens hobby uitvinden is. Het verhaal gaat over je dromen nastreven, nooit opgeven en duurzaamheid. De zinnen zijn op rijm geschreven, wat het extra leuk maakt.

De prachtige illustraties zijn van Sara Ogilvie. Bij Lemniscaat verschenen van haar tekenpen onder meer Neushoorns eten geen pannenkoeken, Verboden toegang: Monstertuin! en de illustraties bij de trilogie van Andy Shepherd: De jongen die met draken vloog.

ISBN: 9789047711971 | Gebonden | Prijs: € 14,95 | Uitgeverij: Lemniscaat

https://www.lemniscaat.nl/boeken/sara-snufje-en-de-uitvindwedstrijd/