‘Beste Basics’ bevat 15 bestsellers uit de collectie van La Maison Victor

Bij uitgeverij Lannoo is er het ‘Beste Basics’ boek van La Maison Victor verschenen. La Maison Victor is het populaire naaiplatform waar je zowel online als in het magazine alles over eigentijdse zelfmaakmode vindt. In dit basisboek vind je naast de Little Black Dress nog 14 andere bestsellers uit de collectie van La Maison Victor terug. 

Een Little Black Dress is het basisstuk dat in de kleerkast van elke vrouw te vinden moet zijn. Het is een jurk die tijdloos is, Chanel vond hem uit en hij is sindsdien nooit meer uit de mode geweest. Het patroon voor het model met een vierkante halsuitsnijding en een zoom die net boven de knie valt, dat je zowel voor een dagje in de stad als voor een avondje uit kan dragen, vind je in dit interessant boek terug. 

Aan de slag

In ‘Beste Basics’ vinden we patronen terug voor 4 jurken, 3 T-shirts, 2 blouses, 2 broeken, 2 rokken, een sweater en een jas zelf te maken. Zij zijn de basis van je garderobe.

Maar beginnen bij het begin: de maattabel, want meten is weten! Vervolgens vinden we in ‘Beste Basics’ een stukje theorie terug over naaien met patronen. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je er aan begint.

Want alvorens je begint met het naaien van een kledingstuk moet je al heel wat voorbereiding gedaan hebben. Van welk model, welke stof en benodigdheden, het patroon overtekenen, verlengen of verkorten tot de averechtse kant van elk stofdeel aanduiden. Elke stap wordt eenvoudig en duidelijk uitgelegd, met bijhorende tekeningen, zodanig dat je als (beginnende) naaister geen fouten maakt.

En dan ben je klaar voor het grote werk. Kies een patroon uit de 15 modellen uit het boek.  Steeds wordt de moeilijkheidsgraad aangeduid, welke stof het meest geschikt is, de benodigdheden, de maat en andere info vermeld om uiteindelijk met de werkbeschrijving aan de slag te gaan. Ook de prachtige, bijhorende foto’s zijn zeker vermeldenswaardig.

Stijladvies voor elke figuur: do’s-and-don’ts

Interessant is het hoofdstuk met stijladvies voor elk figuur. Heb je een grote of kleine boezem, brede heupen of een buikje waardoor je je onzeker voelt? Met de basistips van stijladvies La Patka camoufleer je je onzekerheden en zet je je sterke punten in de verf.

‘Beste Basics’ is een must have voor elke naaister! 

‘Beste Basics’ is een uitstekend basisboek met 15 modellen die eigentijds en tijdloos zijn. De patronen zijn vanaf maat 36 tot 56 en dankzij de deskundige uitleg en de tekeningen kan iedereen er mee aan de slag.

ISBN: 9789401470162 – Paperback – 188 blz – Prijs: 29,99 – Uitgeverij: Lannoo

https://www.lannoo.be/nl/de-beste-basics