In de kijker: Gouden Boekje: De Papieren Bruiloft – Hilda Miloche

on

Het eerste Nederlandse Gouden Boekje ‘‘Pietepaf, het circushondje’, verscheen in 1953 bij uitgeverij De Bezige Bij. De rechten werden in 2001 overgenomen door uitgeverij Rubinstein, die sindsdien de Gouden Boekjes uitbrengt. Uitgeverij Rubinstein brengt ook de van oorspronkelijk Nederlandse verhaaltjes opnieuw uit. Ook het klassieke boekje ‘De Papieren Bruiloft’, het Gouden Boekje uit 1954, is opnieuw uitgebracht. Dit boekje werd oorspronkelijk gepubliceerd ter gelegenheid van het 75ste jubileum van de Gouden Boekjes in Amerika.

‘De Papieren Bruiloft’ is een stevig gekartonneerd boekje met vier uitknippoppen. Het verhaal gaat over het trouwfeest van de papieren poppen. Je bent uitgenodigd op de bruiloft en ook bij het aankleden van de bruid, de bruidegom, het bruidsmeisje en het bloemenmeisje rekenen ze op jouw hulp. Hiervoor druk je de poppen uit het karton en knip je de kleren uit die je achteraan het boek vindt. Kleed de poppen en plaats ze in de openingen in de plaatjes.

Er zijn intussen al meer dan 300 Nederlandstalige Gouden Boekjes verschenen. ‘De Papieren Bruiloft’ is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en naast het leuke verhaaltje kan je zelf de bruiloft nog eens naspelen. ‘De Papieren Bruiloft’ Is dan ook het ideale droomboekje voor vele meisjes!

ISBN: 9789047628071 – Hardcover – 25 blz – Prijs: € 7,99 – Leeftijd: 4+ – Uitgeverij: Rubinstein b.v.

https://www.rubinstein.nl/boeken/de-papieren-bruiloft/