Strip in de kijker: Jommeke 301 – Feest in Zonnedorp

on

Jommeke verscheen voor het eerst op 30 oktober 1955 in het weekblad Kerkelijk Leven en wordt nu 65 jaar. Het eerste album ‘De jacht op een voetbal’ verscheen in 1959. Inmiddels zijn er al meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht en is de jongen met het strooien dakje nog steeds enorm populair bij de jeugd. Nu ligt album nummer 301 ‘Feest in Zonnedorp’ in de winkel.

Jommeke heeft avonturen in 300 albums beleefd en dat verdient een feest. De Miekes willen samen met Mie Gazet van de plaatselijke krantenwinkel een verrassingsfeest organiseren voor Jommeke. Zowat alle bekende figuren uit de vorige avonturen worden uitgenodigd. Jan Haring, koningin Varazdina, Mic Mac Jampudding en zijn huishoudster Arabella, Gravin Elodie van Stiepelteen en baron Odilon van Piependaele, Tita Telajora, Kwak en Boemel en vele anderen worden uitgenodigd.

Het zal een groot feest worden, en dat allemaal zonder dat Jommeke iets te weten komt. Die vindt dat Filiberke, Flip en de Miekes wat van plan zijn en ze zich geheimzinnig gedragen, maar wat er precies aan de hand is komt hij niet te weten.

Alles loopt volgens plan voor het feest, wat onze vrienden echter niet weten is dat Prutelia, de koningin van Onderland, ook vernomen heeft dat er een groot feest voor Jommeke komt. Ze wil wraak nemen en steelt de gastenlijst bij Mie Gazet….

Na 300 albums is Jommeke nog steeds het pientere knaapje zoals Jef Nys hem 65 jaar geleden bedacht heeft. Hij beleeft samen met zijn vrienden de gekste, gevaarlijkste en spannendste avonturen en er zit nog geen sleet op de verhalen. Generaties zijn opgegroeid met Jommeke en de ook de volgende jaren zullen kinderen genieten van de avonturen van Jommeke, Filiberke, Flip, Annemieke en Rozemieke, professor Gobelijn en de anderen. 

 ‘Feest in Zonnedorp’ is een eerbetoon aan Jommeke en de vele vrienden die hij gedurende die 65 jaar heeft gemaakt. Het is leuk om hen terug te zien en dit speciaal voor zijn verrassingsfeest. Gefeliciteerd Jommeke en op naar het volgende feest!

ISBN: 9789462107519 – Paperback – 48 blz – Prijs: € 6,50 – Uitgeverij: Ballon Comics

https://ballonmedia.com/albums/Jommeke/feest-in-zonnedorp-9789462107519

Jommeke goes crowdfunding

Jommeke is mee met zijn tijd: speciaal voor zijn 65ste verjaardag start hij met crowdfunding. Haal vandaag nog je eigen verzamelbox in huis!

In 2020 wordt Jommeke 65 Jaar. Omwille van Corona zag het feestjaar er heel anders uit dan dat de uitgeverij voor ogen hadden. Toch willen ze de fans graag nog met een groot cadeau verwennen: een unieke verzameling met alle 300 tot dusver verschenen avonturen! Een cadeau voor de eindejaarsfeesten misschien, of voor een grote fan of de (klein)kinderen…? Of misschien heb je wel plaats in de schoolbibliotheek of in de kantine van je sportclub? In elk geval uren leesplezier gegarandeerd!

Bestel vandaag nog je verzamelbox via www.ulule.com/jommeke!