Recensie: Agon!e – Christian De Coninck

on

Christian De Coninck is commissaris en woordvoerder bij de Politie Brussel Hoofdstad Elsene. Hij leidde onderzoeken naar moorden, zedenzaken, gewapende overvallen en diefstallen. De Coninck debuteerde als misdaadauteur in 2007 met “De Praagse connectie”, waarvan de filmrechten inmiddels zijn verkocht.

De Brusselse auteur heeft met “Agon!e” een nieuwe misdaadroman geschreven. Dit is intussen het veertiende boek in de Stijn Goris-reeks. Naast de Stijn Goris-reeks zijn er drie boeken verschenen rond kolonel Lodewijk Pynaert en het non-fictieboek “Die dag heeft Brussel geweend (en ik ook)“, over de terreuraanslagen in Brussel.

Agon!e

Met de nationale feestdag op 21ste juli in het verschiet zijn het drukke dagen voor hoofdcommissaris Stijn Goris, die verantwoordelijk is voor de bewaking van het Paleizenplein in Brussel. Samen met commissaris Stef Pauwels staat hij in voor de veiligheid. En dit jaar zal het geen alledaagse nationale feestdag worden voor hoofdcommissaris Stijn Goris van de Politie Brussel Hoofdstad Elsene…

De politie vindt op 11 juli het lichaam van kapitein De Bleecker, verantwoordelijke voor het defilé, opgehangen aan een boom. Volgens de wetsdokter gaat het niet om zelfmoord maar moord. Goris en Pauwels worden op de zaak gezet.

Ondertussen vinden in Brussel een reeks overvallen op apothekers plaats. De speurders tasten in het duister, er is geen enkel spoor naar de daders en hun motief. De buit bedraagt telkens maar een paar honderd euro, want de meeste klanten betalen elektronisch. Hoofdcommissaris Goris heeft met Eric Vandevoorde een jonge officier met het onderzoek belast, maar wanneer de overvallers steeds driester te werk gaan en er dodelijke slachtoffers vallen, neemt Goris het heft in handen.

En de terreur houdt niet op in de hoofdstad. Er ontploffen bombrieven bij zowel de FOD Justitie ,de FOD Binnenlandse Zaken als op de kantoren van enkele politieke partijen. 

Is er een verband tussen de moord op kapitein De Bleecker, de overvallen op de apothekers en de bombrieven?

© De Boekenkast

“Agon!e” is opnieuw een uitstekende misdaadroman van Christian De Coninck. Door zijn job als commissaris bij de politie weet de auteur perfect waarover hij schrijft. En dat merk je in zijn boeken. “Agon!e” bevat een verhaal dat perfect in elkaar zit, met spanning en actie in ware James Bond stijl.  Dit is het veertiende boek in de Stijn Goris-reeks en intussen kennen we de personages zowel privé als in hun werk en dat schept een band. 

“Agon!e” bevat verschillende verhaallijnen waarin zowel de politie, het leger als de politiek aan bod komen. De verhaallijnen vloeien in elkaar in een uitstekend en spannend plot. Een aanrader!

ISBN: 9789089248763 – Paperback – 304 blz – Prijs: € 19,99 – Uitgeverij: Houtekiet

http://www.houtekiet.be/boeken/p/detail/agonie