Filip Osselaer en Leen Demaré laten de 70’s herleven in het boek “Scoubidou!’

on

Auteur Filip Osselaer schreef over hoe Lucien Van Impe als laatste Belg de Tour de France won in het boek “Lucien!” én een sportthriller over die keer dat Lucien de Tour niet won in “De dag dat ik de Tour verloor”.

Daarnaast pende hij ook een bio neer over die andere Vlaamse wielerlegende, Freddy Maertens: “Freddy”, bracht hij met “De Muur” een poëtische ode aan de Muur van Geraardsbergen en schreef hij het levensverhaal van de meest onderschatte voetbaltrainer van de lage landen: “Hugo Broos”.

Samen met radiopresentatrice Leen Demaré heeft hij met “Scoubidou! the seventies” een show rond de 70’s gemaakt waarmee ze in het voorjaar van 2021 gaan toeren in diverse culturele centra van het land. Bij de show hoort ook een boek, en dat is sinds kort verkrijgbaar in de boekhandel.

In “Scoubidou! Het boek van de 70’s’’ blikken Osselaer en Demaré terug op de seventies, de jaren zeventig van de vorige eeuw. “Scoubidou!’ is geen saaie opsomming van feiten, trends en namen, maar een boek vol leuke herinneringen en gebeurtenissen, aan liedjes, overwinningen en nederlagen. Ook bijna vergeten tenoren en getuigen van toen komen aan bod. Leen en Filip hebben gepraat met hen en ze hebben hun verhalen verteld, zoals ze die zelf nog herinneren.

Welke muziek was populair in Vlaanderen? Naar welke buitenlandse zenders werd er gekeken? En hoe zag er de seventies look uit? 

(Her)beleef de seventies in dit uniek boek. Je zal versteld staan wat er zich allemaal heeft afgespeeld in dit decennium. Van Samantha tot Armand Pien. Van de autoloze zondagen tot de Concorde. Van De Collega’s tot Dallas. Van The Exorcist tot The Godfather. Van Raymond Goethals tot Ivo Van Damme. Van Urbanus tot De Fabeltjeskrant. Van Ann Christy tot Julio Iglesias. Van Spel zonder Grenzen tot The Muppet Show. Van de Citroën CX tot de cassetterecorder. Van olifantenpijpen tot het Farrah Fawcett-kapsel. Van de scoubidou tot de View-Master. 

De auteurs bespreken de tien jaren uit de seventies aan de hand van telkens één specifieke dag. Een dag waar er iets speciaals gebeurde. Filip en Leen gebruikten die dag als een kapstok waar ze de verhalen aan ophingen. Ze gingen als het ware op stap, met telkens een dag als startpunt.

Met “Scoubidou!” hebben een Filip Osselaer en Leen Demaré een uniek boek geschreven over de 70’s. “Scoubidou!” staat vol met kleine verhalen en feiten en is daarom een perfect boek om te lezen wanneer u even tijd heeft. 

Voor de jonge lezers een eerste kennismaking met wat er toen gebeurde en voor de (iets) ouderen onder ons een nostalgische terugblik op wat zich afspeelde tussen 1970 en 1979. Melancholie, humor, muziek, film, sport, het weer én nostalgische verhalen en iconen van toen. Heerlijk om te lezen!

ISBN 9789463932509 – Softcover – 264 blz – Prijs: € 24,99 – Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts

https://borgerhoff-lamberigts.be/boeken/scoubidou