DVD in de kijker: Adam – Maryam Touzani

on

“Adam” is het speelfilmdebuut van regisseur Maryam Touzani, die ook het script schreef. De film vertelt hoe twee vrouwen elkaar een toekomst bieden in het Marokko van nu.

De film speelt zich af in Casablanca, Marokko. Samia (Nisrin Erradi) gaat van deur naar deur op zoek naar een dak boven haar hoofd. De zwangere en ongehuwde vrouw wordt overal weggestuurd, tot ze aanklopt bij Abla (Lubna Azabal). Eerst twijfelt Abla, maar uiteindelijk mag Samia blijven. Alba is zelf moeder van het achtjarig meisje Warda (Douae Belkhaouda) en runt een Marokkaanse patisserie. 

In ruil voor kost en inwoon helpt Samia in de kleine bakkerij. Ze maakt Rziza, een Marokkaanse lekkernij, die de deur uitvliegen. Zo wint ze het vertrouwen van Abla…

“Adam” is een pracht van een film die in première ging op het Filmfestival van Cannes, waar de film werd geselecteerd voor Un Certain Regard. De film won de Agnès Prijs op het Filmfestival van Namen (FIFF) en op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam (IFFR) kreeg de film van het publiek een score van maar liefst 4.6 (van 5) in de publiekspoll.

“Adam” bevat een prachtig, ontroerend en boeiend verhaal met uitstekende acterende vouwen in de hoofdrollen. Het is en aangrijpende film over twee Marokkaanse moeders die uitstekende acteerprestaties afleveren. Nisrin Erradi is een Marokkaanse actrice en de rol van Abla wordt op indrukwekkende wijze neergezet door de Belgische Lubna Azabal.

Dit indrukwekkende drama is een absolute aanrader. “Adam” is op dvd verkrijgbaar en online te bekijken op VOD. https://www.cineart.be/nl/films/adam

Technische gegevens dvd:

EAN: 5051083159845

Regisseur: Maryam Touzani

Acteurs: o.a. Lubna Azabal, Nisrin Erradi, Douae Belkhaouda, Aziz Hattab, Hasnaa Tamtaoui

Duur: 98 minuten

Taal: Arabisch

Ondertiteling: Nederlands en Frans

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Foto’s: Cinéart

Leeftijdsindicatie: Alle leeftijden

‘Adam’ is uitgebracht door Cinéart en is verkrijgbaar op DVD en online via VOD