Hier sé, daar sé, Ivo Pauwels heeft nen boek geschreven godvernondemiljaardedju!

on

Van koning Boudewijn tot nonkel Jef – de volledige biografie van Ivo Pauwels

De 82-jarige acteur Ivo Pauwels, wereldbekend in Vlaanderen als Nonkel Jef, heeft zijn autobiografie geschreven in ‘Dedju! – Wat heb ik allemaal meegemaakt!’.

In dit boek vertelt Ivo honderduit over zijn leven. Over zijn geboorte op 18 augustus 1938. Van bij zijn geboorte was de kleine Ivo al iets apart, want volgens zijn ouders was hij op de wereld gekomen met een weelderige haarbos, niet gewoon. Na amper 10 maanden vreesde de dokter dat hij de volgende dag niet zou halen. Gelukkig was het zo ver niet gekomen en de dag van vandaag is de 82-jarige Ivo nog steeds fit en gezond.

Ivo werd acteur en op zijn achttiende speelde hij bij het Vlaams Schouwtoneel, een professioneel gezelschap waarmee hij in 1958 een tournee maakte naar Belgisch Congo om daar voor de Vlaamse kolonialen op te treden.

Terug in België ging hij studeren aan de Studio van het Nationaal Toneel (later de Studio Herman Teirlinck) en behaalde er zijn diploma met grote onderscheiding. Ivo was vanaf dan beroepsacteur en was in 1963 verbonden aan de K.N.S. en later aan het Koninklijk Jeugdtheater. 

Nadien speelde Ivo bij verschillende theatergezelschappen waaronder het echt Antwaarps teater waar hij rollen speelde in ‘Als ik de lotto win’, ‘Bompa’ en vele andere komedies. Ivo Pauwels werd echter onsterfelijk als Jef Melkenbeek, de gierige en eigenwijze boer uit de VTM-serie ‘Nonkel Jef’.

© De Boekenkast

In ‘Dedju!’ gaat het niet alleen over Pauwels’ carrière, ook komen we meer te weten over zijn legerdienst, zijn vier huwelijken, zijn verre reizen, met wie hij voort het eerst naar bed ging, zijn huldiging op het Antwerpse stadhuis en hoe hij bijna de beste renner van de Kempen werd…

Ook de manier hoe hij verdween uit het echt Antwaarps teater komt aan bod in dit boek. Ivo moest van Ruud De Ridder ontslag nemen uit de beheerraad en werd als acteur totaal genegeerd en zonder de minste waardering aan zijn lot overgelaten.

In ‘Dedju!’ vertelt de acteur voor het eerst zijn volledige verhaal, en hij doet dat in z’n eigen woorden. Eerlijk, recht uit het hart, geen onderwerp laat Ivo Pauwels onbesproken. Hij vertelt over zichzelf dat hij helemaal geen pretentie heeft, maar dat hij wel een nogal asociaal individu is. Hij is graag alleen en zeer slecht in sociaal contact. Wat maakt dat hij voor velen nogal nors overkomt, wat helemaal niet het geval is. 

‘Dit heb ik nog nooit verteld. Ik ben in mijn leven geweldig recht door zee geweest, daardoor soms vele mensen kwetsend. Ik kon hard zijn. Mea culpa daarvoor. Toch kan ik wel stellen dat ik een geweldig leven heb gehad, vele zalen aan het lachen heb mogen brengen, het blijft nazinderen.’ – Ivo Pauwels

‘Dedju!’ van Ivo Pauwels is een prachtig boek over het leven van een geweldig acteur. In zo’n 50 fragmenten uit zijn leven leren we Ivo beter kennen. Naast de verhalen bevat het boek vele exclusieve foto’s, wat zeker de moeite is.  Het is een luxueus boek met harde cover én een leeslintje. Een mooi boek om te krijgen of te geven!

ISBN: 9789082987140 – Hardcover – 232 blz – Prijs: € 24,99 – Uitgeverij: Good Stuff Books

http://www.goodstuffbooks.be