Het Punch Needle Boek van Laetitia Dalbies is er voor zowel beginners als gevorderden

on

Punchen is helemaal in!

Punchen is een borduurtechniek die zeer populair is. Punchen is zo ontzettend gemakkelijk: met een punchnaald, een beetje borduurstof, een borduurring en een bol wol kun je prachtige creaties maken die je huis, je kledij of je totebag opfleuren. 

De Franse Laetitia Dalbies heeft met ‘Het Punch Needle Boek’ een boek geschreven met  verschillende punchprojecten voor zowel beginners als gevorderden. 

Het boek begint met een theoretische uitleg over het nodige materiaal en de technieken. Van een schaar, lijm, een punchnaald tot de diverse technieken. Alles wordt zeer goed uitgelegd en is voorzien van de nodige foto’s, zodanig dat elke beginner weet hoe het punchen in zijn werk gaat en wat je er voor nodig hebt.

‘Het Punch Needle Boek’ bevat 27 verschillende punchprojecten. Aan de hand van stap-voor-stap instructies met duidelijke werkbeschrijvingen punch je in een handomdraai de mooiste creaties bij elkaar. Enkele voorbeelden uit het boek zijn een stippentas, boterbloemarmbanden, placemats, dierenslaapmaskers en een make-up tasje. Deze en vele andere punchprojecten staan in dit boek beschreven.

Steeds wordt er vermeld welke benodigdheden je er voor nodig hebt, de te gebruiken garens, de moeilijkheidsgraad en de afmetingen. De patronen vind je uiteraard ook terug in het boek en Laetitia Dalbies geeft ook tips en tricks bij elk project. De prachtige stap-voor-stapfoto’s van Laetitia vormen de kers op de taart.

‘Het Punch Needle Boek’ is een uitstekend boek, voor iedereen die wil punchen. Zowel de beginnende als de gevorderde puncher kan ideëen opdoen in dit boek. Het boek is vooral een aanrader omdat het zo compleet is. Laetitia Dalbies maakt je wegwijs in het punchen en je zal versteld staan van de kunstwerkjes die je kan maken. Je kunt jouw creaties kun je delen op Instagram bij @laetitiadalbieslelivre.

Laetitia Dalbies ontwikkelt al jong een artistieke smaak. Ze wordt beïnvloed door haar oma die styliste is in Parijs en haar kindermeisje dat haar leert breien,­ en ontwikkelt een grote voorliefde voor wol. 

Na haar opleiding beeldende kunst en fotografie in Montpellier vestigt ze zich in Parijs­ waar ze in haar vrije tijd leert naaien. Wanneer in 2010 haar dochter wordt geboren­ pakt ze het breien en haken weer op. Vastbesloten om het wat stoffige imago van deze technieken op te frissen­ creëert ze een vrolijke wereld vol kersen­, ander fruit en groente. Nieuwsgierig en altijd vol ideeën­ laat Laetitia zich door van alles inspireren: mensen,­ de natuur,­ de moestuin,­ haar vele­ familiereizen­, haar dochter Mila met haar grote fantasie … oneindige bronnen van inspiratie om haar passie met veel gevoel tot uitdrukking te brengen. Deze passie draagt ze over tijdens cursussen en workshops.

Laetitia Dalbies op het web:

http://www.laetitiadalbies.com

@laetitiadalbies op Instagram

@laetitiadalbiescreations op Facebook

Deel jouw creaties op Instagram bij @laetitiadalbieslelivre

Het Punch Needle Boek – ISBN: 978-94-91853-27-2 – Paperback – 128 blz – Prijs: € 17,99 – Forte Creatief & Van Halewyck

https://fortecreatief.nl/boek/het-punch-needle-boek

https://www.pelckmansuitgevers.be/het-punch-needle-boek.html#gref