Boek in de kijker: Fonkelende sterren Elfjes – Sam Talpin & Róisín Hahessy

on

Usborne Publishing werd 47 jaar opgericht door Peter Usborne en was in 2017 de meest succesvolle uitgeverij van kinderboeken in Groot-Brittannië. De uitgeverij staat bekend om zijn grappige, leuke, spannende en educatieve boeken. 

Veel van de boeken die uitgegeven zijn door Usborne Publishing hebben iets meer dan een ‘gewoon’ kinderboek.  Zoals het kartonboek ‘Fonkelende sterren Elfjes’ van Sam Talpin, met illustraties van Róisín Hahessy. Dit voorleesboek bevat lampjes en bij elke bladzijde die je omslaat, komt er een lichtje bij. Leuk en uniek, elke peuter zal verbaasd staan van dit wondermooi boek!

Het verhaal

De boselfjes vliegen naar huis door het Sterrenlichtbos. Plots zien ze een eenzame eenhoorn staan. Het is Albert. Hij is triest want hij is bang in het donker. Luna laat haar toverstok twinkelen en er ontstaat een lichtje. Maar dat is niet genoeg voor Albert, hij vindt het nog steeds te donker. Ook wanneer de ijsbloemen hun schitterende toverlampjes laten branden is Alfred nog steeds bang. 

En zo gaat het verhaal verder, bij elke bladzijde komen er lichtjes bij. tot het uiteindelijk overal heerlijk licht is.

‘Fonkelende sterren Elfjes’ is een magisch boek voor kleuters vanaf 3 jaar. Een kwaliteitsvol boek met bladzijden in hard karton, met afgeronde hoeken en prachtige illustraties, waarvan de kinderen vol bewondering zullen staan.

Om de lampjes te doen branden zitten er knoopbatterijen achteraan in het boek. De lampjes gaan vanzelf uit als ze vijf minuten branden. Wil je ze opnieuw laten branden, zet de knop dan gewoon uit en weer aan.

In dezelfde reeks is het boek ‘Fonkelende sterren – Bedtijdboekje’ verschenen.

Fonkelende sterren Elfjes – ISBN: 9781474990394 | vanaf 3 jaar | kartonboek | 10 blz. | Prijs: € 14,99 | Uitgeverij: Usborne