Recensie: Minnaar Leugenaar Moordenaar – William Van Vooren

Met William Van Vooren is Vlaanderen een nieuwe thrillerauteur rijker. De 67-jarige Van Vooren heeft na een gevulde loopbaan in bank, verzekeringen, media en onderwijs zijn tweede leven begonnen als schrijver, schilder, fotograaf en grafisch vormgever .

William is een fervent liefhebber van misdaad- en spionageverhalen. Hij houdt van reizen en heeft Italië talloze keren bezocht. Hij heeft een voorkeur voor Sicilië en Toscane. ‘Minnaar Leugenaar Moordenaar’ is zijn debuut als thrillerauteur.

Het verhaal

Marc Verbeeck is een bankier en beleggingsadviseur uit Gent. Marc werkt samen met Alice uit Brighton. Die heeft een computersysteem ontwikkeld om de beurskoersen te voorspellen. Als beleggingsadviseur kent hij veel succes, maar zijn huwelijk met Gerda stelt niets meer voor.

Marc verdient veel geld, tot de wereldwijde bankencrisis in 2008. Het hele systeem valt in duigen en Marc is ten einde raad. Al het geld op de beurs is in rook opgegaan en hij kan zijn klanten, die hij forse winsten had beloofd, niet meer terugbetalen.

Zijn beleggingsfirma is failliet en voor Marc zit er niets anders op dan te vluchten. Achtervolgd door een tragedie uit het verleden komt hij in Sicilië terecht, waar hij in het verleden vele vakanties met zijn vrouw heeft doorgebracht.

Hij gebruikt een valse identiteit en is voortdurend op de vlucht voor de politie. Marc leert in Cefalù met Elena zijn grote liefde kennen. De twee zijn stapelverliefd op elkaar, tot Marc ontspoort en hij haar verlaat. Hij komt uiteindelijk in de handen van de maffia terecht en er zit voor hem niets anders op dan de bevelen van De Dottore, de Pater Familias, op te volgen…

‘Minnaar Leugenaar Moordenaar’ is het fantastisch debuut van William Van Vooren. Het is een literaire thriller die boeit van de eerste tot de laatste bladzijde. Het verhaal is tot in de puntjes uitgewerkt, vol verrassende en onverwachte gebeurtenissen.

Het grootste deel van ‘Minnaar Leugenaar Moordenaar’ heeft William Van Vooren geschreven tijdens zijn talrijke reizen op het eiland, dikwijls op de plaats waar hij het verhaal situeert. En dat merk je als lezer, het voelt aan alsof je zelf op reis bent en door een gids een rondleiding krijgt doorheen de straten en de pleintjes die het prachtige Sicilië rijk is.

Het verhaal, dat met een vlotte pen geschreven is, is spannend opgebouwd met een uitstekend plot, met oog voor details en met goed uitgewerkte personages. ‘Minnaar Leugenaar Moordenaar’ is een boek geschreven met hart en ziel. Voor mij een absolute aanrader die naar meer smaakt!

ISBN: 9789059274198 – Paperback – 312 blz – Prijs: € 22,90 – Uitgeverij: C.De Vries-Brouwers