Recensie: Hemelse modder – Gaby Rasters

on

Door de Coronacrisis zijn het onzekere tijden en wil iedereen wel wat warmte in huis halen. Nu al je kerstboom versieren brengt niet alleen warmte en gezelligheid in huis, je wordt er ook gelukkig van. En om het plaatje compleet te maken hoort er ook een hartverwarmend kerstverhaal bij. Voor dat kerstverhaal zorgt auteur Gaby Rasters met haar nieuwste roman ‘Hemelse Modder’.

‘Hemelse Modder’ is een hartverwarmend kerstverhaal over de twee zussen Iselle en Dagmar. Nadat hun beide ouders het leven lieten bij een auto ongeluk, werden de kleine Iselle en Dagmar in één klap weeskinderen. Op dat moment deed Iselle aan haar zusje Dagmar de belofte dat ze voor altijd bij haar zal zijn.

Dan maakt de auteur een grote sprong en zijn beide zussen volwassen.

Door het verlies van hun ouders op jonge leeftijd waren de twee zussen op elkaar aangewezen. Hierdoor is hun band alleen maar sterker geworden. Maar door de jaren heen zijn ze wel erg veranderd. Iselle runt een sportschool en heeft door haar gezonde levensstijl een perfect lichaam, waar iedere vrouw jaloers van is. Haar leven is strak georganiseerd en ze speelt altijd op safe. Voor een relatie is in haar leven geen plaats. 

Dagmar is net het tegenovergestelde. Ze heeft een relatie en probeerde al honderden diëten. Maar ze heeft nog geen enkel volgehouden. Daarvoor is alles te lekker! Dagmar heeft altijd in de schaduw van haar zus Iselle geleefd. 

Hoewel de zussen twee verschillende persoonlijkheden zijn, hebben ze toch een paar dingen gemeen: ze zijn het verdriet van het overlijden van hun ouders nooit boven gekomen én hun ongezonde voorliefde voor Hemelse Modder, die hun vader vroeger maakte.

Wanneer Dagmar een foto van een oliebol plaatst op Facebook, ontstaat er tussen de zussen een ware Facebook oorlog. Voor de eerste keer in hun leven dreigt hun gezamenlijke kerst in het water te vallen.

Maar in een jaar kan veel gebeuren. Brengt het recept voor de hemelse modder van hun vader hen weer bij elkaar voor het jaar uit is? En wie zit er tegen die tijd nog meer aan tafel?

Gaby Rasters is de auteur van trilogie Follow, Like, Share. Met haar roman ‘Nooit meer bang’ won ze de jury- en publieksprijs van de Valentijnprijs 2019. Vorig jaar verscheen de roman ‘Hou me vast zoals ik was’, die lovend onthaald werd bij pers en publiek. Haar nieuwste roman ‘Hemelse Modder’ is net zoals haar vorige romans een toppertje in het feel-good genre. 

Gaby haalde tijdens het doen van onmogelijke oefeningen in de sportschool haar inspiratie voor deze roman. Haar personal coach vertelde haar verhaal en zo ontstond het verhaal van Iselle en Dagmar.

Deze roman heeft ook een unieke stijl. Het verhaal is verdeeld in grote delen van amuse tot en met dessert. Deze delen bestaan uit verschillende korte hoofdstukken, die afwisselend worden verteld door de ogen van Iselle, aan de hand van dialogen, en door Dagmar, die brieven schrijft aan haar overleden moeder en elke keer haar status van haar gevoelens meedeelt. 

De twee hoofdpersonages werden op een sublieme manier neergezet. Gaby Rasters heeft het talent om gevoelens van de personages perfect over te brengen naar de lezer. Je voelt de angsten en drama’s in hun leven, hoe ingrijpend het is voor een kind om je ouders te verliezen en het probleem waar velen mee kampen: overgewicht.

We maken ook kennis met andere kleurrijke personages waaronder het koppel Johan en Janette, Kate, Jorn de pizzaman en Maikel de huisdokter. Zij zorgen allen voor leven in de brouwerij. Hun gestoorde etentjes op dinsdag doen je gieren van het lachen.

Niet alleen het verhaal en de personages zijn fantastisch, ook de cover van deze roman maakt je echt blij. Bij het zien van dit boek ben je meteen in de kerstsfeer. De hartjes op de zijkanten zijn een zeer leuke toevoeging.

In haar roman behandelt Gaby Rasters thema’s die uit het leven gegrepen zijn zoals verlies, leren loslaten, op eigen benen staan en de strijd tegen de kilo’s. Vele lezers zullen zichzelf herkennen in dit verhaal. Maar ondanks de zware thema’s is het een luchtige roman, waar je gelukkig van wordt en die je meteen in de kerstsfeer brengt.

‘Hemelse modder’ is een fantastische feelgoodroman van de bovenste plank. Dit realistisch verhaal met veel warmte, liefde, vreugde, een traan en veel humor is doorspekt met bekende liedjes en een knipoog naar Bridget Jones Diary, waar je niet genoeg van krijgt. Deze roman is een perfect cadeautje voor de Sint of voor Kerstmis.

En deze keer zorgt Gaby Rasters niet alleen voor vele uurtjes leesplezier. Ze heeft ook nog iets speciaals in petto: de twee single mannen Jorn en Maikel, die vele lezers hun hart sneller doen slaan. Dokter Maikel is in het echte leven gelukkig getrouwd, maar Jorn, die zo lekker kan koken is bij het uitbrengen nog happy single en zeer zeker op zoek naar een leuke vrouw aan zijn zijde.

Ben je single, en wil je in contact komen met de echte Jorn? In deze roman vind je het e-mail adres van hem. Wil je daten met Jorn? Stuur hem een e-mail en misschien vind je dankzij deze roman jouw droomprins en vieren jullie samen een bijzondere kerst!

Ik hoop dat Gaby nog romans schrijft met deze kleurrijke personages. En vooral, wil ik ook weten of de echte Jorn zijn droomvrouw vindt via deze prachtige roman…

ISBN: 9789022586488 – Paperback – 304 blz – Prijs: € 15,99 – Uitgeverij: Boekerij

https://www.boekerij.nl/producten/hemelse-modder-9789022586488