Boek in de kijker: Cadeautjes uit de keuken van Karolien – Karolien Vanoppen

on

De 29-jarige Karolien Vanoppen woont samen met haar man en zoontje Flor in Limburg. Bakken vindt ze heerlijk. Het maakt haar hoofd leeg en tegelijkertijd zorgt het voor zin om nog meer te doen. Ook houdt ze van cadeautjes krijgen en nog liever van cadeautjes geven, zeker als die uit haar eigen keuken komen. Haar beste recepten heeft ze gebundeld in het boek ‘Cadeautjes uit de keuken van Karolien’. Een boek vol gebak, van koekjes tot taart, met recepten voor zowel de beginnende als de meer professionele bakker.

Hou je van bakken en nog meer van trakteren met eigen gebakjes? Hou je van cadeautjes geven en het liefst nog zelfgemaakte cadeautjes? Dan is dit boek van Karolien Vanoppen op jouw lijf geschreven!

Alvorens aan de slag te gaan vertelt Karolien wat er niet mag ontbreken in je voorraadkast en welk materiaal je nodig hebt om de heerlijkste gebakjes te maken.

De recepten zijn onderverdeeld in acht hoofdstukken: ontbijt, tea time, picknick, koekjesdoos, mandje aan de deur, trakteren, kraamkost en feestdagen. Goed voor 36 recepten. Elk hoofdstuk begint met een woordje uitleg van Karolien. Ze besteedt ook aandacht aan hoe je het cadeautje moet samenstellen en geeft tips hoe je zelf het pakje best maakt.

Van havermoutkoeken met rozijnen, klassieke madeleines, chocolademuffins, browniekoekjes, appelflapjes, energiekoekjes tot gezouten karamellen voor kerst.

Steeds worden de ingrediënten en de bereidingswijze vermeld, met interessante tips van Karolien erbij. De mooie foto’s van Dorothee Dubois vormen de spreekwoordelijke kers op de taart.

‘Cadeautjes uit de keuken van Karolien’ is hét ideale boek om, met de komende feestdagen in het vooruitzicht, als geschenk te geven. Of je kan er zelf mee aan de slag gaan en een mooi pakje samenstellen van je gebakjes en die cadeau geven. Met het bereiden van de zoetigheden maak je jezelf én degene die krijgt blij. Twee voor de prijs van één!

ISBN: 978-94-6383-141-3  Hardcover – 128 blz – Prijs: € 22,00 – Uitgeverij: Pelckmans

https://www.pelckmansuitgevers.be/cadeautjes-uit-de-keuken-van-karolien.html#gref