Recensie: Er was eens…Sprookjesbundel – Deel 1

on

Bij uitgeverij De Eenhoorn zijn er in de reeks ‘Er was eens…’ diverse sprookjesboeken voor eerste lezers verschenen. Van Roodkapje, De Drie Biggetjes, Sneeuwwitje tot Belle en het Beest. Deze serie met bekende sprookjes werd een enorm succes bij duizenden jonge lezers en met Assepoester, Pinokkio en Hans en Grietje werden drie van de bekendste sprookjes opnieuw uitgebracht in een gebundelde uitgave.

In het boek ‘Er was eens…Sprookjesbundel’ worden de klassieke sprookjes op een eenvoudige manier herverteld. De verhalen zijn geschreven in eenvoudige woorden en met korte zinnen, ideaal voor prille lezers.

Dankzij deze dikke verzamelbundel kunnen jongens en meisjes vanaf zes jaar zelf de tijdloze sprookjes zelf lezen. Ze kennen waarschijnlijk de sprookjes al, maar door zelf te lezen zullen ze het verhaal beter begrijpen.

Achteraan het boek staan nog interessante tips voor thuis en in de klas. Ook de opdrachten en de spelletjes over de drie sprookjes zijn leuk en educatief, zij geven absoluut een meerwaarde aan het boek.

‘Er was eens…Sprookjesbundel Deel 1′ bundelt de wereldbekende sprookjes van Assepoester, Pinokkio en Hans en Grietje

Dit eerste deel in de reeks ‘Er was eens…Sprookjesbundel’ is geschreven in verschillende lettertypes en voorzien van pictogrammen, wat er voor zorgt dat het verhaal makkelijk wegleest.

De verhalen van Assepoester, Pinokkio en Hans en Grietje zijn vertaald door Elly Simoens en voorzien van prachtige illustraties die de tekst ondersteunen en de lezer in de juiste sprookjessfeer brengt. De tekeningen zijn bij elk verhaal door iemand anders geïllustreerd, wat er voor zorgt dat de verhalen nooit saai worden en ze de jonge lezers steeds blijven verrassen.

ISBN: 9789462915305 – Hardcover – 106 blz – Prijs: € 19,95 – Uitgeverij: De Eenhoorn

https://www.eenhoorn.be/nl/er-was-eens-sprookjesbundel-1.html