Recensie: Bloedkoraal – Linda van Rijn

on

Linda van Rijn is na haar studie Literatuurwetenschappen in de reisbranche gaan werken. Eerst in het buitenland als reisleidster op diverse locaties en later als manager bij een grote toeristische organisatie. Door het succes van haar boeken is Linda inmiddels fulltime schrijfster. Sinds 2011 publiceert ze minimaal twee vakantiethrillers per jaar en vrijwel al haar boeken hebben in de Bestseller 60 gestaan. ‘Bloedkoraal’ is haar jongste thriller.

Journalist Emily van Son is net bevorderd tot hoofdredacteur van ‘Shine’, een magazine voor vrouwen. Ze wordt uitgenodigd voor een tiendaagse persreis naar het Griekse eiland Samos om een luxe resort te promoten in Nederland, dat net geopend is. Amsterdammer Antonie Singha is eigenaar van het resort. Hij is spiritueel coach en biedt helende reizen aan.

Emily heeft niet veel met het spirituele, maar ze is wel nieuwsgierig en bovendien zien de foto’s van de stranden en de prachtige natuur er aantrekkelijk uit. Nu ze de laatste tijd hard heeft gewerkt als hoofdredacteur, kan ze wel een kleine vakantie gebruiken.

Eenmaal ter plekke blijkt de groep van de persreis een bont gezelschap van journalisten en bloggers te zijn. Sommigen helemaal gericht op spiritualiteit, anderen juist helemaal niet.

Emily kan het met iedereen goed vinden. Al snel sluit ze vriendschap met blogger Zara. Samen laten ze zich onderdompelen in alles wat het resort te bieden heeft.

Maar dan maakt een gruwelijk duikongeval een einde aan de relaxte vakantie. Plotseling staat het resort, de groep en de hele persreis in het teken van het ongeluk, dat zelfs door de politie wordt onderzocht. Iedereen in de groep steunt elkaar, maar het enige dat Emily wil is zo snel mogelijk terugkeren naar Nederland. Net als ze op het punt staat om terug te keren vindt er een tweede tragedie plaats en mag Emily het resort niet verlaten.

Rechercheurs Georgos en Petridis leiden het onderzoek en de zaak van het duikongeval wordt ook weer op tafel gelegd. Maar het onderzoek verloopt moeilijker dan gedacht. Gaat het om noodlottige ongelukken? Zijn ze aan elkaar gelinkt? En dat is ook de vraag die zich aan Emily opdringt: kan ze op tijd weg komen voor er nog meer slachtoffers vallen?

‘Bloedkoraal’ bevat net als de vorige boeken van Linda Van Rijn een spannend vakantieverhaal dat vlot wegleest. Deze keer neemt ze je mee naar het Griekse eiland Samos. Het is geen diepgaand verhaal en de personages worden ook niet uitgediept, maar dit doet totaal geen afbreuk aan het verhaal. De spanning wordt langzaam opgebouwd, in 16 hoofdstukken kom je meer te weten over wat er zich op het eiland afspeelt en het boek eindigt met een verrassend plot. 

Wie Linda Van Rijn kent, weet dat ze haar lezers niet alleen trakteert op een spannend verhaal, maar ook op een prachtige locatie. Linda heeft de gave om zo levendig te schrijven, dat je als lezer het verhaal meebeleeft. Je waant je echt op het Griekse eiland, waar de natuur prachtig is en de zon volop schijnt..

‘Bloedkoraal’ is een goed geschreven en spannend verhaal, zonder ingewikkelde situaties, dat heerlijk wegleest. Dat Linda deze vakantiethriller nog niet lang geschreven heeft is duidelijk merkbaar. Het verhaal speelt zich af tijdens de coronacrisis, die een grote impact heeft op ieders leven. 

Deze heerlijke vrouwenthriller doet even al jouw zorgen vergeten en is het perfecte leesvoer om deze donkere dagen door te komen. Deze thriller brengt je meteen in vakantiestemming en zorgt voor vele ontspannende en heerlijke leesuurtjes. Ik ben alvast benieuwd waar Linda ons in de volgende thriller mee naar toe neemt!

ISBN: 9789460684616  – Paperback – 250 blz – Prijs: € 15,00 – Uitgeverij: Marmer

http://www.uitgeverijmarmer.nl/boek/thrillers/bloedkoraal-linda-van-rijn/