Recensie: Dat met Leo – Stefan Boonen & Melvin

on

Jeugdauteur Stefan Boonen schrijft al sinds het jaar 2000 romans, graphic novels, prentenboeken en boeken voor eerste lezers. Sinds kort ligt zijn nieuwste boek ‘Dat met Leo’, met illustraties van Melvin, in de winkel.

Het verhaal

Leo is een jongetje die het gevoel heeft dat hij alleen op de wereld is. Iedereen lijkt hem vergeten te zijn. Zijn mama heeft hem geen boterhammen klaargemaakt en geen briefje geschreven, de hond van de buren blaft niet meer naar hem en de juf op school kent hem niet meer…

Leo begrijpt er niets van, hij is toch niet onzichtbaar? Hij zoekt naar zichzelf in huis en ten einde raad wandelt hij naar het park en ontmoet daar Max Halters, de vroegere bijna bekende stuntman. Die wil Leo wel helpen met het zoeken naar zichzelf. Want Max is er zeker van: je bent er, zelfs als je er even niet bent. De twee beginnen aan een uniek avontuur waarin ze te maken krijgen met een agente, een vogel, mevrouw Corneelia en in flatgebouw met maar liefst 89 verdiepingen terecht komen…

‘Dat met Leo’ is een graphic novel met een warm verhaal over een jongetje die op zoek is naar zichzelf. Dit nieuwste boek van Stefan Boonen is geschikt voor lezers vanaf 8 jaar en gaat over verwondering, over je vader missen en leven in een grote stad. Het is een verhaal geschreven met veel humor en fantasie , zoals we dat gewoon zijn van de auteur, en voorzien van prachtige illustraties van Melvin. Ze geven zowel vaart als emotie aan het verhaal.

Wil je meer weten over Max? Lees dan zeker onze recensie van het stuntboek van Max Halters!

Stefan Boonen © De Boekenkast

Stefan Boonen is een uitstekend jeugdauteur. Hij schreef de voorbije 20 jaar talrijke boeken en zijn werk werd beloond met meerdere prijzen, waaronder de Kinderjury.

Wout Schildermans is geboren in Neerpelt in 1980. Hij studeerde in Hasselt en woont momenteel in Borgerhout. Hij tekent en schildert onder de naam Melvin voor kinderen en jongvolwassenen in boeken, tijdschriften en soms op muren. Zijn beroep is zelfstandig illustrator/vormgever.

ISBN: 9789462915091 – Hardcover – 110 blz – Leeftijd: Vanaf 8 jaar – Prijs: € 16,95 – Uitgeverij: De Eenhoorn

https://www.eenhoorn.be/nl/dat-met-leo.html