Boek in de kijker: ‘Alice in Wonderland’ met wondermooie illustraties van Valeria Docampo

on

Het boek ‘Alice in Wonderland’ van de Britse auteur Lewis Carroll is een echte klassieker. Van het boek, dat geschreven werd in 1865, werden er wereldwijd al meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht.

Deze tijdloze klassieker werd door de Argentijnse illustratrice Valeria Docampo herwerkt op haar eigen, unieke manier. De Nederlandstalige versie van dit prachtig boek is verschenen bij uitgeverij De Eenhoorn.

Iedereen kent wel het verhaal van Alice in Wonderland. Wanneer Alice op een warme zomerdag met haar zus aan de oever van de rivier zit, ziet ze plots een plots een Wit Konijn met roze oogjes voorbij lopen. Alice achtervolgt het konijn en komt in een tunnel terecht. Ze blijft het konijn achtervolgen tot ze in in een onmenselijke, diepe put valt. Zo komt ze uiteindelijk terecht in een droomwereld, waar niets normaal is. Ze maakt er kennis met o.a. de waterpijprokende rups, de gekke hoedenmaker en de Hartenkoningin…

Dit boek met illustraties van Valeria Docampo is echt wondermooi. De Argentijnse illustratrice heeft van elke tekening een kunstwerk gemaakt. De tekeningen geven een moderne look aan het meer dan 150 jaar oud sprookje en brengen het verhaal tot leven.

‘Alice in wonderland’ is uitzonderlijk boek met een verhaal dat met veel humor geschreven is en vertaald is naar het Nederlands door Siska Goeminne. Dit meesterwerk kan ik iedereen aanraden, zowel jong als minder jong. Het is méér dan zomaar een boek over Alice in Wonderland, het is dankzij Valeria Docampo een uniek kunstwerk geworden.

Valeria Docampo woont in de Argentijnse stad Buenos Aires. Ze begon te tekenen, omdat ze het gevoel had op deze manier de poëzie van het alledaagse te kunnen vatten. Een tijdlang doceerde ze Grafische vormgeving aan de Universiteit van Buenos Aires.

Sinds 2006 legt ze zich volledig toe op het illustreren van kinderboeken. Ze krijgt verschillende illustratieopdrachten over de hele wereld. In haar werk zoekt ze steeds naar nieuwe technieken. ‘Het land van de grote woordfabriek’, een samenwerking met Agnès de Lestrade, werd vertaald in 20 talen. Ook in ‘De Kleine Prins’, de unieke en spectaculaire herwerking van de tijdloze klassieker van Antoine de Saint-Exupéry, zijn de prachtige, sfeervolle tekeningen van de hand van Valeria.

ISBN: 9789462915275 – Hardcover – 128 blz – Prijs: € 29,95 – Leeftijd; van 9 tot 109 jaar – Uitgeverij: De Eenhoorn

https://www.eenhoorn.be/nl/alice-in-wonderland.html