Boek in de kijker: Juf Ans -Koningin in de klas – Mark van der Werf

on

Mark van der Werf, beter bekend als Meester Mark, maakte na een loopbaan in de journalistiek de overstap naar het onderwijs. Over zijn kortstondige carrièreswitch schreef hij de bestseller ‘Meester Mark draait door’. Daarna verschenen ‘Meester Mark vraagt door’, ‘Meester Mark graaft door’ en ‘Schoolpleinmoeders’. In ‘Meester Mark rekent het goed’ en ‘Een dikke tien van Meester Mark’ werden de leukste staaltjes kinderlogica gebundeld die hij dagelijks deelt op zijn populaire Facebook- en Instagrampagina’s.

In zijn nieuwste boek ‘Juf Ans – Koningin in de klas’ loopt Mark het hele schooljaar met Mavo-docente Ans Geleijns mee. 

De zomervakantie is voorbij en de docente Nederlands Ans Geleijns, juf Ans voor haar leerlingen, maakt zich klaar om het nieuwe schooljaar te beginnen in De Nassau in Breda. Ans is een strenge maar rechtvaardige juf, die ook wel van een grapje houdt. De leerlingen weten wat ze aan haar hebben. Juf Ans heeft over alles een eigen mening en met één opgetrokken wenkbrauw weet ze haar leerlingen alert te houden. De 63-jarige juf Ans is met haar tijd mee. Alle lessen Nederlands staan op haar PC, als ze die aan de praat krijgt, tenminste.

Juf Ans voelt zich de koningin in haar lokaal en ze kan haar leerlingen niet missen. Toch gaat lesgeven haar steeds zwaarder af. Wollige praatjes van interim-managers, brutale e-mailtjes van betweterige ouders; de broodnuchtere Brabantse heeft er haar buik vol van. Ze kwakkelt bovendien al een tijdje met haar gezondheid…

Mark van der Werf heeft met ‘Juf Ans’ een heerlijk boek geschreven. Het verhaal leest gemakkelijk weg en je leeft zo mee met de 63-jarige docente Nederlands. Als lezer kom je alles te weten over Ans: over haar man René, haar vijf huisdieren, welke loopbaan ze al achter de rug heeft en natuurlijk over haar leerlingen.

Laat je door de auteur meenemen in de wereld van juf Ans en ontdek waarom lesgeven te zwaar wordt voor haar . Ben je op zoek naar een luchtige en vlot geschreven roman? Dan moet je absoluut dit boek lezen!

ISBN: 9789463192255 – Paperback – 192 blz – Prijs: € 16,99 – Uitgeverij: Scriptum

http://www.scriptum.nl/boeken/juf-ans/