Boek in de kijker: Piranesi – Susanna Clarke

on

Zestien jaar na haar debuutroman ‘Jonathan Strange & Mr Norrell’ heeft de Britse auteur Susanna Clarke met ‘Piranesi’ haar tweede roman geschreven. Het boek werd vertaald uit het Engels door Hacqueline Smit en de Nederlandse versie wordt uitgegeven door uitgeverij Orlando.

‘Jonathan Strange & Mr Norrell’ heeft meer dan vier miljoen lezers meegevoerd in zijn mysterieuze wereld. De roman werd meteen een klassieker en werd alom geprezen als een van de beste boeken van de 20ste eeuw. Na jaren wachten is het eindelijk tijd om het Huis binnen te gaan en Piranesi te ontmoeten!

Het Huis waarin Piranesi woont is geen gewoon gebouw: de kamers hebben geen begrenzingen, de gangenstelsels zijn oneindig, langs de muren staan duizenden en duizenden standbeelden, elk verschillend van de ander. Binnen het labyrint van zalen wordt een oceaan gevangen gehouden; golven beuken op de trappen, kamers overstromen binnen enkele ogenblikken. 

Maar Piranesi is niet bang; hij kent de getijden zoals hij het het patroon van het labyrint zelf kent. Zijn leven is gewijd aan het verkennen van het Huis. Af en toe ziet hij zijn vriend, de Ander, die hij helpt bij zijn onderzoek naar Grote en Geheime Kennis. Dan beginnen er boodschappen te verschijnen; alles is niet wat het lijkt. Een vreselijke waarheid komt aan het licht als de bewijzen zich opstapelen dat er nog iemand anders bestaat, en wellicht een andere wereld.

Piranesi woont in het Huis. Misschien heeft hij daar altijd al gewoond?

‘Piranesi’ is een subliem geschreven en meeslepende historische roman over magie en verbeelding. Dit mooi verhaal heeft mij van begin tot einde kunnen bekoren. Dit tweede boek van Susanna Clarke neemt de mee naar de fantasywereld en laat je niet meer los.  Het is een mysterieus en bijzonder knap geschreven boek dat ongetwijfeld net als het eerste boek hoge ogen zal gooien. ‘Piranesi’ is dan ook een topper!

Susanna Clarke (1959) is de schrijver van ‘Jonathan Strange & Mr. Norrell (2004)’ die op de longlist stond van de Man Booker Prize, werd bekroond met de Hugo Award en waarvan meer dan vier miljoen exemplaren werden verkocht. Het boek werd verfilmd als serie voor de BBC.

ISBN 978 94 93081 68 0 – Paperback – 270 blz – Prijs: € 22,50 – Uitgeverij: Orlando

http://www.uitgeverijorlando.nl/susanna-clarke-piranesi/