Strip in de kijker: De Buurtpolitie 11 – Schijn Bedriegt – Nix

‘Echte Verhalen: De Buurtpolitie’ is een stripreeks die gebaseerd is op de gelijknamige VTM-televisieserie. Het eerste album van de reeks verscheen in 2017 en intussen is met ‘Schijn Bedriegt’ het elfde album uitgebracht. De stripverhalen worden geschreven en getekend door Nix.

Het verhaal begint wanneer Gonda, de poetsvrouw van de Buurtpolitie, verliefd is. Ze heeft via Tinder een zekere Denis Vandecapelle leren kennen. Denis is een aardige, beleefde, knappe en lieve man. Gonda ziet het helemaal zitten. Haar tante Maria moet echter niets weten van Denis, zij is er zeker van dat hij een gangster is.

Intussen zijn de agenten van de Buurtpolitie twee bandieten op het spoor. Het gaat om de Rus Kozlov en de Griek Zika. De Rus wordt ervan verdacht de halssnoer van barones von Strapatsen te hebben gestolen. Het prachtige halssnoer heeft een waarde van maar liefst twee miljoen euro. De agenten hebben hun telefoongesprekken afgetapt en het politiekorps vermoedt dat Kozlov het waardevol sieraad zal overhandigen aan Zikan, als voorschot op een drugsdeal.

Het team van de Buurtpolitie start een undercoveroperatie op, iets wat Koen helemaal ziet zitten. Hij heeft juist een ‘undercover cursus’ achter de rug en wil zich met deze zaak bewijzen. Maar de undercoveroperatie loopt helaas niet van een leien dakje. Steeds opnieuw is het Gonda die onbewust de geheime operatie in de war brengt…

De strips ‘Echte Verhalen: De Buurtpolitie’ scoren telkens opnieuw bij de vele fans. In amper drie jaar tijd heeft Nix, het pseudoniem van de Vlaamse cartoonist Marnix Verduyn, van deze stripreeks een vaste waarde gemaakt. Ook dit nieuwste album ‘Schijn Bedriegt’ bevat een verhaal met spanning, actie, knotsgekke situaties en vooral humor.

ISBN: 9789002269974 – Paperback – 32 blz – Prijs: € 6,50 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

http://www.standaarduitgeverij.be/boek/11-schijn-bedriegt-9789002269974/