Mark Vertongen zet New York op stelten in nieuwste strip!

De stripreeks ‘Vertongen & Co’ is een spin-off van F.C. De Kampioenen met Marc Vertongen in de hoofdrol. Het scenario is geschreven door Hec Leemans en François Corteggiani. De tekeningen zijn van Swerts en Vanas. Het eerste album kwam in 2011 uit en inmiddels is het 32ste album ‘Vertongen in New York’ verschenen.

Naast hoofdrolspeler Mark Vertongen doen ook Bieke, hun dochter Paulientje, Oma Boma (de moeder van Boma), inspecteur Porei en Balthazar (de hond van Oma Boma) mee in deze stripreeks.

Het verhaal

Bieke moet naar een congres in New York en Mark en Paulien mogen mee. Op de luchthaven komen ze toevallig Oma Boma tegen. Zij vertrekt, samen met haar hond Balthazar, ook naar New York. Ze gaat in Brooklyn haar oude schoolvriendin Marie-Jeanne bezoeken.

Ook inspecteur Porei is aanwezig op de luchthaven. Hij denkt dat Mark Vertongen iets te maken heeft met een bende diamantsmokkelaars.

Van bij het vertrek loopt het mis voor Mark. Zijn koffer wordt door een bandiet verwisseld en bij aankomst in New York wordt hij door de politie gearresteerd.

Dit is het begin van een spannend avontuur met wilde achtervolgingen en met enkele onhandige bandieten die op zoek zijn naar de diamanten en zelfs Bieke en Paulien ontvoeren.

Op Porei hoeven onze vrienden niet te rekenen, die is er nog steeds van overtuigd dat Mark de diamanten in zijn koffer verstopt heeft….

‘Vertongen in New York’ brengt onze striphelden deze keer naar de Verenigde Staten. Ze beleven er een doldwaas avontuur, helemaal in Amerikaanse stijl. Gevaarlijke achtervolgingen, ontvoeringen, gangsters, de NYDP en vele andere, spannende gebeurtenissen, je leest het allemaal in dit 32ste stripalbum.

Het volgende album ‘Het virus van de vampier’ verschijnt in het voorjaar van 2021. 

ISBN: 9789002269905 – Paperback – 32 blz – Prijs: € 6,50 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij