Recensie: Doeboek voor Kleine Nerds 2 – Lieven Scheire, Henk Rijckaert & Hetty Helsmoortel

on

Na het succes van het eerste ‘Doeboek voor Kleine Nerds’ van Lieven Scheire, Henk Rijckaert en Hetty Helsmoortel is er sinds kort het tweede Doeboek verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts.

In ‘Doeboek voor Kleine Nerds 2’ doen Lieven, Henk en Hetty tien experimenten die vooral gericht zijn op de winter. Van een sneeuwvulkaan, stroom halen uit een aardappel, een super coole lawaaimachine tot zelf sneeuwkristallen maken. 

Hoe kun je sneeuwvlokjes voor altijd kunt bewaren? Kunnen planten horen? En hoe kunnen pinguïns overleven in ijskoud water?

Kom te weten of je je smartphone kunt opladen met een citroen, wat een kakmes is en hoe een waterklok werkt. Deze en andere leuke weetjes en experimenten, met de wetenschappelijke uitleg erbij, vind je terug in dit uitstekend boek.

Ook leuk zijn de talrijke doolhofjes, puzzels en codes om te kraken. En wie de grootste en de slimste nerd is komen we te weten met de quiz De Slimste Nerd

‘Doeboek voor Kleine Nerds 2’ is interessant én leerzaam voor zowel kleine als grote nerds. Alles wordt eenvoudig uitgelegd met bijhorende foto’s en tekeningen. Een boek dat leuk is om te geven en te krijgen!

Henk Rijckaert is comedian en gepassioneerd maker. Meer nog, Henk wordt ondertussen gezien als dé gangmaker van de Vlaamse maker community. Dat doet hij via zijn populaire YouTube- kanaal Koterij, als organisator van het festival Maker Faire Gent en als oprichter van de online community Make in Belgium.

Lieven Scheire wordt alom geprezen voor zijn verfrissende mix van wetenschap en comedy. Zowel op papier – in zijn bestsellers ‘DNA’ (2019), ‘Fysica’ (2020) en ‘Insecten’ (2020) – als op het podium en op televisie. Samen met een bevriende bende sciencefreaks, bespreekt Scheire het belangrijkste wetenschapsnieuws van de voorbije maand in de Nerdland Maandoverzicht podcast, goed voor meer dan 50.000 luisteraars per aflevering.

Hetty Helsmoortel is wetenschapswatcher voor radio en televisie en organisator van het Sound of Science festival. In februari 2020 verscheen haar eerste boek: ‘De Geknipte Genen’. Hetty werd onlangs opgenomen in de ‘Inspiring Fifty’-lijst van de 50 meest inspirerende vrouwen in de wetenschap en technologie.

9789463933025 – Paperback – 112 blz – Prijs: € 19,99 – Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts

https://borgerhoff-lamberigts.be/boeken/doeboek-voor-kleine-nerds-2