Recensie: De avonturen van Urbanus 191 – Hotdogs en Babyborrel – Urbanus & Linthout

on

De Vlaamse komische stripreeks ‘De avonturen van Urbanus’ van Urbanus en Willy Linthout is de langstlopende en meest succesrijke vedettestrip in Vlaanderen.  In 1983 verscheen met ‘Het Frietkotmysterie’ het eerste album, dat getekend werd door Willy Linthout, die ook het scenario bedacht. Vanaf het tweede album werkt Urbanus mee aan het scenario en zorgt Willy Linthout voor de tekeningen. Met ‘Hotdogs en babyborrels’ is het 191ste album uit de reeks verschenen.

Het verhaal

Urbanus kan voor slechts een halve euro een mooi perceel kopen van de burgemeester. Eén probleempje: op het perceel ligt een gigantisch stinkende vuilnisbelt en die moet voor zondag volledig weg zijn. Urbanus lost dit probleem op zijn manier op, zoals we dat gewoon zijn van de bekendste inwoner van Tollembeek.

Wanneer het terrein afvalvrij is, beslist Urbanus om er een hondenasiel te openen. Hondenasiel Hot-Dog is een enorm succes en de viervoeters worden er in de watten gelegd.

Ondertussen gaat het met God De Vader in de hemel niet zo goed. De dokter onderzoekt hem en stelt vast dat God verzwakt is en meer vlees moet eten. Wanneer de honden uit het asiel zien dat de hemelse kok François honden bereid als vlees voor de maaltijd, komen ze in opstand.

De mensen zijn nu honden en de honden spelen hun baasje. Nabuko wordt de nieuwe burgemeester van Doggenbeek en er wordt zelfs een mensenbarbecue georganiseerd door de honden.

Urbanus probeert de inwoners van Tollembeek uit deze benarde situatie te redden. Maar dat is geen simpele opdracht. Gelukkig kan hij rekenen op de hulp van zijn ouders.. 

‘Hotdogs en babyborrels’ bevat een knotsgek verhaal, vol met absurde situaties. Een verhaal waarin naast God De Vader, ook Michel Vandenbosch van Gaia, een buitenaards wezen van de planeet Nigrappius, de hond van bakker Adolf en Jef Patat de revue passeren. Waarom Eufrazie en Cesar een babyborrel houden, kom je te weten in dit gloednieuw album!

ISBN: 9789002268571 – Paperback – 32 blz – Prijs: € 6,99 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij