Recensie: De sprookjeshuwelijken 2: Ali Baba en de zeven dwergen – Philip Maes & Eric Bouwens

on

Na het succes van het eerste deel ‘Buffalo Bill en de kleine zeemeermin’ heeft auteur Philip Maes met ‘Ali Baba en de zeven dwergen’ een tweede boek geschreven in de reeks De Sprookjeshuwelijken. De illustraties zijn net als in het eerste deel van Eric Bouwens.

Er was eens… De Sprookjeshuwelijken

Een sprookjeshuwelijk krijg je wanneer je twee bekende sprookjes met elkaar mengt, en daar is Philip Maes helemaal in geslaagd. De boeken uit de reeks kunnen niet alleen gelezen worden, het zijn tevens luisterboeken, verteld door de auteur zelf. Wanneer je het verhaal leest, met muziek en geluidseffecten op de achtergrond, kom je helemaal in een sprookjessfeer. 

Het verhaal

In ‘Ali Baba en de zeven dwergen’ maken we kennis met de arme houthakker Ali Baba, die een fabelachtige schat heeft ontdekt. Een berg diamanten, goud en juwelen zat verborgen in een geheime grot. De schat werd gestolen door 40 rovers (39 eigenlijk, want één rover is halfdoof en volgt nooit de bevelen op van zijn baas). Die baas heet Fluffy, niet bepaald een naam om schrik van te krijgen en daarom mag je alleen Baas, Grote Leider of Opperslechterik zeggen tegen hem.

De schat behoort eigenlijk toe aan de zeven dwergen met de klinkende namen: Vito, Cruise, Ben, Napoleon, Ciro, Elton en Prince. Wanneer ze op weg waren van hun diamantmijn naar huis werden ze overvallen door de gemene rovers.

De zeven dwergen vertellen hun verhaal aan Ali Baba. En wanneer die hoort dat Sneeuw-wiewietje, het arme schaapje, voor dood in hun kabouterhuis ligt, besluit hij hen te helpen. Maar dat laten die rovers natuurlijk niet zonder slag of stoot gebeuren. Wanneer ze horen dat Ali Baba hun schat in een geheime kist heeft verborgen, bedenken ze een list…

‘Ali Baba en de zeven dwergen’ bevat een superleuk avontuur, voorzien van de nodige humor en fantasie. Het boek is geschikt voor eerste lezertjes en dankzij het luisterboek is het verhaal gemakkelijk mee te volgen voor de lezer. Philip Maes is dé geschikte man om dit verhaal in te spreken, het voelt aan alsof je zelf middenin het avontuur zit! De tekeningen van Eric Bouwens zijn opnieuw heel mooi, met oog voor detail,  zoals we dat gewend zijn van hem.

‘Ali Baba en de zeven dwergen’ is een absolute aanrader, geen enkele jongen of meisje zal zich vervelen met dit boek. Een geschenkidee voor de komende feestdagen!

ISBN: 9789059089570 – Hardcover – 60 blz – Prijs: € 20,00 – Uitgeverij: Davidsfonds/Infodok

In dezelfde reeks verscheen eerder ‘Buffalo Bill en de kleine zeemeermin’

http://www.standaarduitgeverij.be/boek/de-sprookjeshuwelijken-1-9789002269769/