Strip in de kijker: Jommeke 302 – De Sneeuwmaker

on

Met ‘De Sneeuwmaker’ is het 302de album in de reeks rond Jommeke verschenen. Jommeke, die werd bedacht en ook oorspronkelijk getekend en geschreven door Jef Nys (1927-2009), werd dit jaar 65 jaar en de populaire jongen met het strooien dakje werd gevierd in album nummer 301 ‘Feest in Zonnedorp’. En of Jommeke populair is in Vlaanderen, van zijn albums zijn er intussen meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht!

In ‘De Sneeuwmaker’ heeft kapitein Jan Haring slecht nieuws voor Jommeke. Op het  Paradijseiland zijn alle apen in gevaar.  Het eiland waar altijd de zon schijnt, ligt onder een pak sneeuw en de apen bibberen er van de kou.

Jommeke gaat samen met Filiberke langs bij professor Gobelijn, die weet misschien raad. Met de vliegende bol vertrekt de professor, samen met Jommeke, Filiberke en Flip naar Paradijseiland.

En Jan Haring heeft niet overdreven, het eiland ligt bedolven onder een dikke laag sneeuw en de apen hebben het verschrikkelijk koud. Terwijl Filiberke treug naar huis vliegt om warme kledij voor de arme aapjes te gaan halen, trekken Jommeke en professor Gobelijn op onderzoek uit. Waar komt al die sneeuw toch vandaan? De professor heeft geen enkel idee…

‘De Sneeuwmaker’ is een spannend en avontuurlijk verhaal, met uiteraard de nodige humor. Het scenario en de tekeningen zijn van Edwin Wouters en de inkleuring gebeurde door Agnes Nys. 

Naast Jommeke en zijn vrienden spelen in dit verhaal Jan Haring, de schatrijke oliesjeik Youssef Ben-Oli-Bol en zijn dochter Safrina, de apen van het Paradijseiland en een zekere professor Gianluca Meteorite en zijn onhandige helpers een belangrijke rol in dit verhaal.

ISBN: 9789462107656 – Softcover – 48 blz – Prijs: € 6,50 – Uitgeverij: Ballon Comics

https://ballonmedia.com/albums/Jommeke/de-sneeuwmaker-9789462107656