‘De Sonometer’, het negende album uit de blauwe reeks van Suske en Wiske, eindelijk uitgebracht!

on

François Corteggiani en Dirk Stallaert hebben het album van Willy Vandersteen uit de jaren 50 voltooid

In de periode tussen 1948 en 1959 tekende Willy Vandersteen acht Suske en Wiske-avonturen voor het weekblad Kuifje. Deze verhalen gingen de stripgeschiedenis in als de befaamde ‘blauwe reeks’. Vandersteen begon nog aan een negende verhaal, maar het bleef bij enkele stroken en een titel: ‘De Sonometer’.

Omdat Suske en Wiske dit jaar hun 75ste verjaardag vieren, gingen scenarist François Corteggiani en tekenaar Dirk Stallaert aan de slag met het bestaande materiaal van ‘De Sonometer’ en namen ze onze vrienden Lambik, Suske en Wiske opnieuw mee op avontuur dat hen tot in Japan brengt. ‘De Sonometer’, het langverwachte negende album met de blauwe cover ligt sinds kort in de boekhandel.

Professor Tellenbol werkt aan een sonometer, een wonderlijk apparaat dat  de akoestische druk van geluid kan meten en zelfs geluid in een ruimte kan opzuigen. Het apparaat heeft de interesse gewekt van een hoop duistere figuren… want de inbreker is niet de enige die het op de professor en zijn uitvinding heeft gemunt!

Zo komen Suske en Wiske in het oog te staan van een storm die hen tot aan de andere kant van de wereld brengt…

‘De Sonometer’ gaat over geluidsoverlast, een thema dat de dag van vandaag nog steeds actueel is. Dirk Stallaert heeft Suske en Wiske getekend zoals Willy Vandersteen ze in die tijd getekend heeft, en je proeft als lezer de sfeer van de jaren vijftig van de vorige eeuw. Naast Suske en Wiske weet Lambik steeds opnieuw de show te stelen door zijn onhandigheid en zijn moppen. 

François Corteggiani en Dirk Stallaert hebben goed werk afgeleverd, Willy Vandersteen, die dit jaar 30 jaar overleden is, zou trots geweest zijn op het resultaat. ‘De Sonometer’ bevat een spannend verhaal met 56 bladzijden vol actie, avontuur en spanning. Dit negende deel is de ideale afsluiter van 75 jaar Suske en Wiske. 

ISBN: 9789002270536 – Paperback – 56 blz – Prijs: € 7,99 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij