Recensie: Quinnie & Quinn – Dimitri Leue

on

Dimitri Leue is zowel acteur, regisseur als auteur. Met ‘Quinnie & Quinn’ heeft hij een boek geschreven voor lezers vanaf 12 jaar.

Het fantasyverhaal ‘Quinnie & Quinn’ speelt zich af in Felicië. Daar leeft de generatie Q onder het strenge regime van Auriko Kimler, de Grote Leider. Alle jongens en meisjes leven er apart en worden nauwlettend in de gaten gehouden door geprogrammeerde robotten, de ‘Vredesvrienden’. Zij zorgen voor orde en rust en het is de bedoeling van de Grote Leider dat de kinderen leven in een wereld vol regels en dat ze nooit vrolijk en gelukkig mogen zijn.

Op hun veertiende krijgen alle meisjes van generatie Q een partner toegewezen. Hun taak is dan tot hun drieëntwintigste om nakomelingen, nieuwe generaties, op de wereld te zetten. Op hun zesentwintigste zijn ze volgens de Grote Leider te oud geworden en moeten ze van de climaxbeker drinken en sterven ze. 

Ook Q55 krijgt vandaag een partner. Nu de twee samenwonen gaan ze verder door het leven als Quinn en Quinnie. Voor Quinnie is het leven een hel en ze overtuigt Quinn om samen te ontsnappen. Ze vluchten het bos in, maar de ‘Vredesvrienden’ zitten hen op de hielen en hebben maar één doel: Quinn en Quinnie doden…

Ze moesten morgenvroeg zo snel mogelijk vertrekken, om de Jagers voor te blijven. Misschien moesten ze zelfs een stukje achteruitlopen om hen te misleiden? Of een paars stukje stof rond een hert wikkelen? Een everzwijn hun schoenen aandoen? Ze voelde hoe ze aan het indommelen was, maar plots hoorde ze iets dichterbij komen.

‘Quinnie & Quinn’ bevat een fantastisch, fictief verhaal over twee jongeren die niet meer willen leven volgens de wetten van hun Grote Leider. Ze ontsnappen en het wordt een zoektocht naar vrijheid, waarbij het gevaar achter elke hoek schuilt.

‘Quinnie & Quinn’ is een mooi geschreven boek van Dimitri Leue vol spanning en avontuur. Over liefde en vriendschap, maar ook over de onmenselijke wereld in Felicië en zijn wrede en meedogenloze leider. Een aanrader voor jongeren vanaf 12 jaar!

ISBN: 9789002272301 – Paperback – 120 blz – Prijs: € 15,99 – Uitgeverij: Davidsfonds