DVD in de kijker: The Crown Seizoen 3 – Peter Morgan

‘The Crown’ van scenarioschrijver Peter Morgan is een succesvolle historische dramaserie over het leven van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk.

Het eerste seizoen startte met het huwelijk van Elisabeth in 1947 met Philip van Griekenland en Denemarken en haar troonsbestijging in 1952 en eindigde met de Suezcrisis in 1956. 

Het verhaal gaat verder in dit tweede seizoen: van de spanningen binnen het huwelijk van Queen Elisabeth en haar man Prins Philip, de wilde huwelijksjaren van haar zus prinses Margaret, de ontmoeting met de jonge Amerikaanse president John Kennedy en zijn first lady Jackie Kennedy, de mislukte militaire ingreep in de Suezcrisis tot het Profumo-seksschandaal in 1963.

Sinds kort is bij Sony Pictures Home Entertainment het derde seizoen van deze prestigieuze reeks verschenen op dvd en Blu-Ray.

In dit derde seizoen volgen we het leven van koningin Elizabeth II in de periode tussen 1964 en 1977 met een uitstekende nieuwe cast onder leiding van Olivia Colman als Elsabeth,  Tobias Menzies als de nieuwe prins Philip en vertolkt Helena Bonham Carter de rol van prinses Margaret.

Het derde seizoen van ‘The Crown’ begint met de verkiezing van Harold Wilson tot premier en eindigt met het zilveren jubileum van Elizabeth II. Tussen 1964 en 1977 gebeurt er veel, zowel met de Britse koninklijke familie als in de rest van de wereld. Zo is er o.a. de inhuldiging van Prins Charles in 1969, de maanlanding van Apollo 11, de dood en staatsbegrafenis van Winston Churchill en de affaire van prinses Margaret met de veel jongere tuinman Roddy Llewellyn.

Ook zien we Sir Anthony Blunt, de kunstadviseur van Elizabeth. in dit derde seizoen. Hij werd ontmaskerd als KGB-spion. Blunt werkte voor de Sovjet Unie en maakte onderdeel uit van de zogeheten ‘Cambridge Five’. 

Ook dit derde seizoen van ‘The Crown’ is meer dan de moeite waard om te zien, meer dan 8 uur kijkplezier gegarandeerd! Naast de DVD van het derde seizoen vinden we nog tal van extra’s aan zoal Behind The Crown: The making of season 3 – Charles’ investiture: Growing Up Royal – Royal fabrics: a look at the costumes – Majestic Comparison: A Photo Gallery.

Technische gegevens DVD:

EAN: 8712609641042

Acteurs: o.a. Olivia Colman, Tobias Menzies, Helena Bonham Carter, Marion Bailey, Charles Dance

Duur: 525 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Foto’s: Sony Home Entertainment

Video: Netflix

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

‘The Crown Seizoen 3’ is uitgebracht door Sony Home Entertainment en is verkrijgbaar op DVD en Blu-ray