DVD in de kijker: DVD box Outlander – Seizoenen 1 tot 5

on

De Britse historische fantasyserie ‘Outlander’ is gebaseerd op de Reiziger-serie van de Amerikaanse schrijfster Diana Gabaldon. De televisiereeks, die gecreëerd werd Ronald D. Moore, ging in première in 2014. ‘Outlander’ was van bij het begin een enorm succes, de fantasyserie en de acteurs wonnen in totaal maar liefst 30 awards.

Er zijn inmiddels al vijf seizoenen verschenen. Deze werden door Sony Home Pictures gebundeld in een DVD box die 25 DVD’s bevat. Een ideaal geschenk voor de echte Outlander fan!

Het verhaal

In 1945 gaat Claire Randall, die verpleegster was in het Britse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog, samen haar man Frank op een tweede huwelijksreis naar de Schotse Hooglanden. Frank, die historicus is, wil daar meer te weten komen over zijn voorvader, de beruchte Jonathan “Black Jack” Randall, die als kapitein in het Britse leger diende. 

Wanneer Claire op een dag naar de plaatselijke stenen cirkel gaat, een plaats waar de druïden bijeen komen, en er een van de stenen aanraakt, komt ze op onverklaarbare wijze terecht in het Schotland van 1743.

In een onbekende en levensbedreigende wereld moet ze het hoofd boven water zien te houden. Wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan Jamie Frasier – een moedige en charmante Schotse strijder – ontstaat er een gepassioneerde affaire die haar doet wankelen. Want hoe kiest ze de man van haar leven als ze zich letterlijk in twee compleet verschillende werelden bevinden?

‘Outlander’ is een prestigieuze reeks waarin zowel romantiek, sciencefiction, geschiedenis en avontuur aan bod komen. Een serie waar je niet genoeg van krijgt, met geweldige acteerprestaties van de volledige cast, mooie kostuums en met prachtige beelden van de Schotse Hooglanden. Met in de hoofdrollen Caitriona Balfe als Claire Randall, Sam Heughan vertolkt de rol van Jamie Frasier en Tobias Menzies schittert in een dubbelrol als als Frank en Jonthan Randall.

Ik kan ‘Outlander’ zeker aanraden en vooral aan zij die fan zijn van het historische drama/romantiek genre. Mooie beelden, boeiende personages en een pakkend verhaal, daar staat deze serie garant voor. De vijf seizoenen duren in totaal 3724 minuten (ruim 62 uur!) en deze DVD box bevat daarnaast nog ruim 14 uur aan extra bonus specials!

Technische gegevens 

EAN: 8712609641417

Acteurs: o.a. Caitriona Balfe,Sam Heughan,Tobias Menzies, Duncan Lacroix, Sophie Skelton, Richard Rankin, César Domboy, Lauren Lyle

Duur: 3724 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands, Engels

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Foto’s: Sony Home Entertainment

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

‘DVD box Outlander – Seizoenen 1 tot 5’ is uitgebracht door Sony Home Entertainment en is verkrijgbaar op DVD