Strip in de kijker: Sportcollectie – FC BRUGGE 1: De weg naar de top – Maingoval & Torregrossa

on

Bij uitgeverij Dupuis is in de reeks Sportcollectie met ‘De weg naar de top’ het eerste deel rond voetbalclub Club Brugge verschenen.

In dit stripverhaal volgen we de jonge voetballer Arthur Van Hee die zijn eerste stappen zet bij de A-ploeg van Club Brugge. Dat hij barst van het talent, daar is iedereen het mee eens, maar de jonge beloftevolle voetballer is egoïstisch op het veld en heeft het moeilijk met de discipline, tot woede van trainer Philippe Clement. Hij eet ongezond, drinkt alcohol en slaapt te weinig. Wanneer Arthur  opnieuw te laat op de training aankomt, wordt hij naar de U21 gestuurd. 

Gelukkig kan Van Hee rekenen op de steun van Pascal Plovie, de ex-speler van Club Brugge. Pascal, die nog steeds werkt op de club, ziet wat er fout loopt met Arthur. Hij neemt de jongen onder zijn vleugels en leert hem wat discipline is. Met Pascals raad probeert Arthur terug in de A-kern te geraken. Hij heeft zijn lesje geleerd en werkt keihard. Maar dan is Van Hee betrokken in een zwaar auto ongeval…

Met ‘De weg naar de top’ is er een mooi stripverhaal over een van de populairste voetbalclubs in België verschenen. Een album waarin ook spelers als Mignolet, Vanaken, Dennis en De Ketelaere een rolletje in krijgen. Het scenario is van François Maingoval en de tekeningen zijn van de hand van Rémi Torregrossa.

Dit eerste deel uit de driedelige reeks rond Club Brugge is een absolute must have voor de echte fans. Een leuk cadeautje voor de komende feestdagen!

ISBN: 9789031438556 – Softcover – 64 blz – Prijs: € 9,50 – Uitgeverij: Dupuis