DVD in de kijker: Yakari – Het grote avontuur – Xavier Giacometti

on

‘Yakari – Het grote avontuur’ vertelt het verhaal van Yakari, een kleine indiaan die samen met zijn vader bij de Sioux, ergens in South Dakota in de Verenigde Staten woont. Yakari is een moedige, kleine indiaan die van de natuur houdt. Samen met zijn vriendjes Regenboog en Buffelkalfje en zijn hond Hangend Oor beleeft hij leuke tijden. 

Hij droomt ervan om ooit Kleine Bliksem,  een ontembare mustang, als paard te mogen berijden. Het zijn de ervaren indianen echter nog nooit gelukt om Kleine Bliksem te kunnen vangen.

Yakari krijgt de kans het jonge paard te helpen, wanneer het vast zit onder een rots. Hij kan het paard bevrijden, maar het vlucht direct weg en de kleine indiaan blijft alleen achter.

Maar dan heeft Yakari een magische ontmoeting met Grote Adelaar, zijn totemdier, die hem een prachtige veer geeft en een fantastische gave: kunnen spreken met dieren. Helemaal alleen en voor de eerste keer, doorkruist hij op zijn zoektocht de prairie tot aan het gebied van de verschrikkelijke pelzenjagers… Maar hoe het spoor van zijn tipi terugvinden? 

‘Yakari – Het grote avontuur’ is een heerlijke en verrassende animatiefilm voor zowel jong als oud van Xavier Giacometti, die zowel de regisseur als de scenarist is van deze mooie film. Het is een film met een goed verhaal en leuke personages, heerlijk om samen met het gezin naar te kijken. De animatiefilm is zowel in het Nederlands als het Frans te bekijken. Voor de Nederlandse versie spraken acteurs zoals Ivan Pecnik, Ann Reymen, Wouter Hendrickx, Sven de Ridder, William de Winter, Maksim Stojanac en Mats Lambrecht de stemmen in. 

Deze animatiefilm is gebaseerd op de Zwitserse stripreeks van het duo Job en Derib. De strips zijn een groot succes en wordt in 17 talen vertaald, waaronder het Nederlands. 

Technische gegevens dvd:

EAN: 5051083164467

Regisseur: Xavier Giacometti

Nederlandse stemmencast: William de Winter, Maksim Stojanac, Mats Lambrecht, Pixie Ramboer, Sander Gillis, Frank Hoelen, Ivan Pecnik, Ann Reymen, Wouter Hendrickx, Sven de Ridder, Bram Verrecas, Esther Lybeert, Annelies Vanborren, Junes Callaert, Laurenz Hoorelbeke, Geerard van de Walle, Pommelien Thijs, Jos Dom, Govert Deploige, Mano Claus

Duur: 95 minuten

Taal: Frans en Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Foto’s: Cinéart

Leeftijdsindicatie: Vanaf 6 jaar

‘Yakari – Het grote avontuur’ is uitgebracht door Cinéart en is verkrijgbaar op DVD