Recensie: Familiediner – Linda van Rijn

on

Linda van Rijn is een vaste waarde in het Nederlandse thrillerlandschap. In 2011 debuteerde ze met ‘Last Minute’, dat meteen een schot in de roos was. Sindsdien publiceert ze minimaal twee vakantiethrillers per jaar. Door het succes van haar boeken, die vrijwel allemaal in de Bestseller 60 hebben gestaan, is Linda inmiddels fulltime schrijfster.

2021 wordt voor Linda van Rijn een feestjaar. Ze viert haar tienjarig jubileum als thrillerauteur. En ze heeft tal van verrassingen in petto voor haar lezers. Hou dus zeker haar facebookpagina en Instagram @lindavanrijnthrillers in de gaten!

In 2020 verschenen met ‘Strandslag’ en ‘Bloedkoraal’ twee vakantiethrillers van Linda. En speciaal voor de feestdagen verrast de succesrijke auteur haar lezers met de mini thriller ‘Familiediner’.

‘Familiediner’ is haar 25ste thriller en heeft een feestelijke touch. Het verhaal speelt zich af op Kerstdag en Linda neemt ons voor deze gelegenheid mee naar een luxe restaurant, waar ook de familie Tichelaar geniet van een diner.

Vader Wim en moeder Anneke Tichelaar vieren elk jaar het kerstdiner traditioneel thuis met hun kinderen en kleinkinderen. Maar deze keer hebben ze ervoor gekozen om het hen gemakkelijk te maken en nodigen ze hun kinderen en kleinkinderen uit in een luxe restaurant om samen Kerst te vieren.

De familie heeft er zin in en arriveert mooi uitgedost en in feeststemming in het luxe restaurant. Op het oog zijn ze een traditioneel gezin waar weinig mee aan de hand is, tot de jongste zoon Roemer niet komt opdagen bij het diner. Hoe langer zijn stoel leeg blijft aan tafel, hoe ongeruster iedereen wordt. Zal Roemer nog komen opdagen? Of is er iets ernstig gebeurd?

Deze jubileumuitgave van Linda van Rijn heeft een mooie hardcover. Het boek oogt niet alleen mooi, het bevat ook een fantastisch verhaal dat  geschreven is uit het oogpunt van de familie van Tichelt. In afwisselende hoofdstukken geeft ieder familielid zijn eigen eigen mening over Roemers afwezigheid. Maar niemand spreekt die mening uit van wat er met hem zou kunnen gebeurd zijn. Op het eerste zicht lijkt iedereen ongerust over Roemer, maar de vraag is: zwijgen ze uit angst over wat er kan gebeurd zijn of uit eigenbelang? 

‘Familiediner’ is  ideaal leesvoer voor enkele ontspannende uurtjes. Linda heeft een vlotte pen en het verhaal leest goed weg. Deze heerlijke mini thriller brengt je alvast in de kerstsfeer, geen ingewikkelde plots, gewoon genieten!

ISBN: 9789460684579 – Hardcover – 160 blz – Prijs: € 10,00 – Uitgeverij: Marmer

http://www.uitgeverijmarmer.nl/boek/thrillers/familiediner/