Boek in de kijker: Het jaar van Pablo – Julie Vangeel

on

Bij uitgeverij Pelckmans is het boek ‘Het jaar van Pablo’ van illustrator Julie Vangeel verschenen. ‘Het jaar van Pablo’ is een prentenboek met twaalf grote tekeningen boordevol katten. 

Pablo is de kat van Julie en Ben, die haar dagen doorbrengt in het atelier van Julie. Pablo houdt van snoepjes, knuffels en aan de muren likken. Een vlinder achterna zitten is haar favoriete bezigheid en haar lievelingsspeeltje is een knuffelvis. Van de irritante duif moet ze niets weten, net als van honden.

Samen met haar baasjes heeft ze al een stukje van de wereld gezien. Ze kwam op vele feestjes terecht en heeft in heel wat bekend gezelschap vertoeft. Van deze feestjes heeft Julie Vangeel twaalf grote tekeningen boordevol katten gemaakt. Alle maanden van het jaar, van januari tot december, moet je personages zoals Elton John,  Dracula, The Beatles, Napoleon, Madonna en Lady en de Vagebond zoeken, niet zo simpel tussen al die katten! Ook Pablo, haar knuffelvis, de duif, de vluchtende poedel en de witte vlinder moet je elke maand opnieuw terugvinden.

Julie Vangeel © De Boekenkast

‘Het jaar van Pablo’ is een leuk prentenboek vol katten. Een zoekboek waarmee je (klein)kinderen uren zoet mee zijn, want op elke tekening valt zoveel te zien en te ontdekken. Het boek bevat een mooi, stevig kaft en de tekeningen zijn gedrukt op kwaliteitsvol papier. Een leuk geschenkidee voor de komende feestdagen!

En met dit boek aan te kopen steun je een goed doel. Want van elk verkocht exemplaar wordt er € 0,50 geschonken aan vzw Zwerfkat in Nood II, een vereniging die zich sinds 1998 inzet voor de opvang en verzorging van (zwerf)katten en voor elk dier een arme thuis zoekt. Meer info op www.zwerfkat.com 

ISBN: 978-94-6383-236-6 – Hardcover – 32 blz – Prijs: € 18,00 – Uitgeverij: Pelckmans

https://www.pelckmansuitgevers.be/het-jaar-van-pablo.html#gref