Cartoonist Marec blikt terug op 2020 in ‘Het vaccin van Marec’

on

Marec ofwel Marc De Cloedt is al jaren huiscartoonist van Het Nieuwsblad, De Gentenaar en Dag Allemaal. Naar jaarlijkse gewoonte bundelt de Brugse cartoonist in december zijn beste cartoons van het aflopende jaar in een boek.

In ‘Het vaccin van Marec’ vinden we cartoons terug over, hoe kan het ook anders, het coronavirus. Covid-19 is nog steeds elke dag het onderwerp van de gesprekken en Marec heeft er uiteraard de voorbije maanden vele cartoons rond gemaakt. Met de coronacrisis kwamen figuren als Maggie De Block, Marc Van Ranst, Jan Jambon en Sophie Wilmès dagelijks in het nieuws en ze mochten niet ontbreken in dit jaaroverzicht.

Ook de verkiezingsstrijd in Amerika was er eentje om als cartoonist de duimen en vingers van af te likken. Donald Trump was de voorbije jaren de guilty pleasure voor Marec. Benieuwd of Joe Biden voor evenveel inspiratie kan zorgen voor de West-Vlaamse cartoonist.

Verder tekende Marec geslaagde en humoristische cartoons rond de Brexit, de vorming van de nieuwe regering, de cultuursector, racisme en over het Belgisch koningshuis, met vooral onze kersverse prinses Delphine in de schijnwerpers.

Traditiegetrouw blikt Marec ook even terug op de overledenen van dit jaar. We hebben in 2020 afscheid moeten nemen van o.a. Kirk Douglas, Liesbeth List, Ilse Uyttersprot, Robbe De Hert, Gerty Christoffels, Ward Verrijcken en Sean Connery.

‘Het vaccin van Marec’ blikt via meer dan 170 kleurrijke en grappige cartoons terug op het jaar 2020. Marec bleef het afgelopen jaar in zijn kot, met potlood en papier in quarantaine, en toont in beeld én tekst hoe hij daar als cartoonist mee omsprong. Met ‘Het vaccin van Marec’ is hij er opnieuw in geslaagd om op een ludieke wijze de actualiteit in beeld te brengen. Een leuk boek om te geven en te krijgen!

ISBN: 978-94-6383-262-5 – Paperback met flappen – 180 blz – Prijs: € 19,50 – Uitgeverij: Pelckmans

https://www.pelckmansuitgevers.be/het-vaccin-van-marec.html